Hlavní obsah

Zraněného lotyšského gólmana už z nemocnice propustili. Do Valencie však se Slavií nepoletí!

PRAHA

Doslova hrůzně vyhlížející střet v samém závěru nedělního ligového duelu v Kladně mezi slávistickým gólmanem Romanovsem a domácím útočníkem Šilhanem se nakonec obešel bez vážnějších následků. Lotyšskému brankáři ve službách Pražanů předepsali lékaři po odborném vyšetření ve střešovické nemocnici týdenní klid a propustili ho do domácího ošetření.

Článek

Do Valencie ke čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy však samozřejmě letět nemůže.

Všem aktérům nedělního ligového utkání v Kladně pořádně zatrnulo. Divákům, také, to se ví. Lotyšský gólman Deniss Romanovs totiž zůstal v poslední minutě po střetu s kladenským útočníkem Jaromírem Šilhanem bezvládně ležet na trávníku. Krev mu stékala po obličeji, hlavou nemohl pohnout, takže lékaři se s ním neodvažovali pohnout a dlouho ho ani do sanitky, která přijela až k bráně, nenakládali. Měli totiž obavy, aby neměl poraněnou krční páteř. Po střetu se Šilhanovou kopačkou totiž na něho spadlo ve vzniklé skrumáži hned několik hráčů.

„Při vyšetření ve střešovické nemocnici nenašli lékaři žádnou zlomeninu ani na lebce, ani na krční páteři. Proto Denissovi sešili tržné rány na hlavě, na krk dostal kvůli zhmožděné páteři fixaci a byl propuštěn do domácího léčení,“ informoval ředitel komunikace pražské Slavie Ondřej Zlámal.

„Vím, že to byla nezaviněná srážka. K fotbalu takové situace patří,“ nic nevyčítal Šilhanovi slávistický brankář.  „Jsem rád, že všechno takhle dopadlo. Opravdu v tom nebyl úmysl a já se šel Denissovi hned omluvil. Ulevilo se  mi, když jsem od něho slyšel: Žádný problém,“ odechl si kladenský fotbalista.

„Krk mě bolí jen při pohybu a jsem samozřejmě strašně rád, že to není nic vážnějšího. Fixaci mně dali lékaři na krk na týden a  proto chci začít s tréninkem hned, jak ji sundají,“ svěřoval se Romanovs.

Před cestou k dalšímu utkání Evropské ligy do Valencie je ovšem trenérovi Pražanů Karlu Jarolímovi jasné, že s Romanovsem počítat nemůže. „Kdyby byl v pořádku, v bráně by zůstal. V premiéře si vedl dobře,“ pravil po výhře v Kladně kouč Jarolím, který ve třetím díle Evropské ligy bude muset vsadit ve čtvrtek večer zase na Vaniaka, pro něhož měl u připravenu jen roli náhradníka, nebo na mladého Hanuše.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.