Hlavní obsah

Matula doživotí nedostal, disciplinárka podnět Slavie zamítla

PRAHA

Zápas ostrých střetů je dohrán i administrativně. Disciplinární komise fotbalového svazu projednala podnět Slavie na potrestání teplického hráče Milana Matuly. Po posouzení všech okolností se komise jednomyslně shodla, že nedošlo k disciplinárnímu provinění. Pražané přitom pro Matulu požadovali téměř fotbalové doživotí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Teplický Milan Matula (vpravo) další trest nedostal.

Článek

„Hráči jako Matula by se již neměli fotbalových utkání účastnit,“ napsalo vedení Slavie ve svém prohlášení a znělo to jako požadavek fotbalového doživotí... Teplický Matula v sobotním duelu Gambrinus ligy fauloval záložníka Petra Jandu, za což ho rozhodčí Zelinka potrestal žlutou kartou za vrážení do soupeře.

Zatímco Janda utrpěl otřes mozku, Matula krvácel z ucha a má zraněný zvukovod. Podle Slavie měl být teplický hráč, který již na podzim vyfasoval za faul loktem stop na osm zápasů, vyloučen.

„Ti kluci by si už konečně měli uvědomit, že je fotbal živí a chovat se podle toho. Matula měl dostat červenou kartu - a kdyby ji dostal, třeba by pak Klein nešel tak tvrdě do souboje s Naumovem. Teď může Riste přijít o celou kariéru,“ řekl pro Sport.cz Petr Doležal, generální ředitel Slavie.

Slávista Janda opustil po srážce s teplickým Matulou hřiště na nosítkách.foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

U disciplinárky však červenobílí nepochodili. „Podnětem jsme se zabývali velmi důkladně. Prostudovali jsme zápis rozhodčího i delegáta, který popsal střet hráčů Jandy a Matuly jako běžný souboj, ve kterém nebyl úmysl ani surovost ze strany faulujícího hráče,“ uvedl předseda komise Jiří Golda.

Disciplinárka případ konzultovala i s předsedou komise rozhodčích Luďkem Macelou. „Ten v plném rozsahu potvrdil, že rozhodčí postupoval správně. Disciplinární komise také shlédla záběry zmíněného souboje a jednomyslně se shodla, že důvody předložené Slavií v podnětu jsou neopodstatněné. Naše komise deklarovala, že bude velmi přísně trestat surovou hru, avšak tento projednávaný případ tyto znaky podle názoru komise nenese,“ uzavřel Golda.

Jeho tribunál na podzim napařil Matulovi osm zápasů za faul loktem na plzeňského Jiráčka, za podobný prohřešek pak Švancara ze Slovácka dostal stop na šest zápasů. V obou těchto případech však sehrál rozhodující roli zápis o utkání. V něm delegáti příslušných zápasů uvedli, že hříšníci měli být vyloučeni, což potvrdilo i video.

Reklama

Související témata: