Hlavní obsah

Slovácký kat mistrovské Slavie přičítá své trefy štěstí

Čestmír FolkPrávo

Fanoušci Slovácka o něm mluví jako o katovi Slavie. Útočník Václav Ondřejka loni přispěl gólem a přihrávkou k vyřazení mistra z Poháru ČMFS a v pondělní ligové dohrávce pojistil třetí brankou sedmnáct minut před koncem z trestného kopu vítězství Moravanů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Úspěšný střelec Václav Ondřejka ukrytý v chumlu slavících spoluhráčů ze Slovácka po trefě do sítě Slavie.

Článek

„Je pravda, že se mi proti Slavii daří. Já to ale přičítám spíš štěstí. Přálo mi i tentokrát. Před brankářem Seneckým přeběhlo několik hráčů a on zřejmě balón, který proplachtil až do sítě, neviděl,“ líčil skromně jednadvacetiletý mladík.

Podle Ondřejky spadla z fotbalistů Slovácka po inkasované brance nervozita. „Zpočátku jsme byli možná trochu ustrašení, ale za stavu 0:1 jsme už věděli, že nemáme co ztratit. Začali jsme hrát odvážněji a to se nám vyplatilo,“ liboval si.

Domácí tým byl v pondělí pod velkým tlakem, neboť o víkendu bodovala i další mužstva z konce tabulky Gambrinus ligy. „Výhry Budějovic a střížkovské Bohemky nás pořádně překvapily. Zabrat jsme tudíž museli i my. Naštěstí se to povedlo,“ měl Ondřejka radost.

„Sáhli jsme si až na dno sil. Všichni jsme nechali na hřišti maximum,“ tvrdil. „Určitě nám jich ale zůstalo dost i na čtvrtek. Z Teplic bychom si rádi přivezli aspoň bodík,“ plánoval. V kabině Slovácka prý nikdo neřešil, že obvyklé opory Švancara či Zelenka zůstaly jen na lavičce. „Trenér to tak určil a kluci to vzali. Jsme přece jeden tým,“ říkal přesvědčivě.

Reklama

Související témata: