Hlavní obsah

Se čtvrtým místem jsem spokojen, tvrdí teplický šéf Šedlbauer

„Bramborové“ umístění vyšlo v Gambrinus lize na fotbalisty Teplic. Podzimní půlmistr nakonec skončil mimo vysněné první tři příčky tabulky. Předseda představenstva klubu ing. Pavel Šedlbauer ale nepropadl kvůli tomu skepsi a s dosaženou bilancí je v podstatě spokojený.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Šedlbauer

Článek

Jak hodnotíte čtvrté místo v právě skončeném ročníku prvoligové soutěže?

Myslím, že kdybychom na začátku sezóny řekli, že skončíme čtvrtí, tak by to bylo velice ambiciózní. Po průběhu první poloviny sezóny jsme věřili, že obsadíme ještě vyšší příčky. To se bohužel nepodařilo, ale beru to jako sport. Obecně jsem ovšem spokojen s umístěním i hrou.

Po březnové dohrávce s Plzní jste měli v čele tabulky tříbodový náskok. Nakonec vám ale na mistra Spartu chybělo sedm bodů...

V prostřední části jara jsme prohráli několik klíčových utkání, třeba doma s Brnem i Ostravou. To byla velká škoda. A nepovedl se nám ani poslední domácí zápas s Olomoucí. Kdybychom ho zvládli, tak jsme nakonec mohli hrát na Spartě ještě o titul.

Do mužstva zasáhla i marodka. Byl to také podstatný faktor?

Určitě, i když se na to nedá ohlížet. Nemáme dva týmy, které by byly výkonnostně stejně například při absenci čtyř hráčů. Taková kvalita v Teplicích není. Ale sdílím názor trenéra, že nucené zásahy do sestavy kvůli zraněním byly příčinou slabších výkonů. Zpočátku jara nám chyběl stoper Lukáš i další hráči, závěr sezóny ze zdravotních důvodů vynechal další stoper  Klein.

Smlouvu v Teplicích prodloužil o dva roky nejlepší střelec mužstva Aidin Mahmutovič. Bylo těžké ho udržet?

Jistě, protože to je velice užitečný hráč. Hlavně svojí rychlostí je platný pro tým. Hře dává náboj, který je zajímavý pro fanoušky. Mrzí mě, že těch gólů nedal víc, než sedm. Rád si s ním o tom popovídám. Prodloužení kontraktu je výsledkem racionální úvahy. Jeho cena na trhu může ještě narůst. V Teplicích má předpoklady vyniknout a dostat někdy v budoucnu atraktivnější smlouvu v zahraničí.

Jaká bude teplická strategie při případných změnách v kádru?

Nebudeme chtít nakupovat nějaké hvězdy za enormní peníze. Chceme držet finanční stabilitu a megapřestupy by jí pochopitelně nabouraly.

Jakou pozici má trenér Plíšek?

Pevnou. I po prohraných zápasech jsem mu z Bruselu posílal esemesky, ať si z toho nic nedělá. Spíš jsem ho podporoval, aby se soustředil na další utkání.

Co byste popřál hráčům do letní přípravy?

Hlavní je, aby si nyní odpočinuli. A myslím si, že by pak měli dostat ještě větší fyzickou nálož.  Věřím trenérovi, že to má dobře nalajnované a připraví mužstvo tak, abychom zahájili sezónu stejně úspěšně jako minulý rok.

Reklama

Související témata: