Hlavní obsah

Jarolím láká do Slavie syna Lukáše i brankáře Daňka

PRAHA

I když se staronový trenér fotbalistů Slavie Karel Jarolím dohodl na návratu do klubu teprve v úterý večer, už začíná shánět nové posily. Mezi vytipovanými hráči jsou jeho syn Lukáš, který ukončil angažmá v italské Sieně, a také brankář Plzně Michal Daněk.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Staronový kouč Slavie Karel Jarolím

Článek

Středního záložníka Lukáše Jarolíma chtěl kouč zlanařit do Slavie už v zimě, ale z transferu nakonec sešlo. Italský klub ho neuvolnil. Nyní by přišel jako volný hráč zadarmo. Daněk patří delší dobu mezi nejlepší ligové brankáře. „Zájem o Michala mi připadá jako logický krok, protože Slavia musí tento post pro nejbližší roky řešit,“ řekl hráčův agent Ondrej Chovanec.

Jarolím v uplynulé sezóně s gólmany dost čachroval, Vaniak se natrvalo vrátil do branky až po jeho odchodu. A parádními výkony držel Slavii. Sám se nebránil podpisu nové roční smlouvy, ale byl na ní domluven s Petrem Doležalem, který v úterý skončil ve funkci generálního ředitele. Nový kontrakt Vaniak podle informací Práva zatím ještě nepodepsal.

Rozhodování snadné nebylo

Jarolím se zatím k případným posilám konkrétně nevyjádřil, po nástupu do funkce poprosil o pár dní trpělivosti. Zároveň přiznal, že nad návratem několik dní přemýšlel. „Jednoduché rozhodování to skutečně nebylo. Ale vzhledem k tomu, v jaké situaci Slavia je, by mi přišlo vůči jejímu vedení nefér, kdybych nabídku nepřijal a neudělal vše pro návrat klubu do špičky,“ prozradil.

Slavia ústy nového generálního ředitele Miroslava Platila rovněž oznámila, že ceny permanentek na novou sezónu zůstanou stejné jako v té uplynulé. Původní návrh zdražení o třetinu byl představenstvem smeten ze stolu. „Vůči našim fanouškům by nebylo fér po nevydařené sezóně vstupné zvyšovat,“ řekl Platil.

„Tímto krokem dáváme lidem jasně najevo, jak o ně stojíme. Přejeme si, aby do Edenu chodili v co největším počtu a mužstvo podpořili, protože hrajeme pro ně,“ dodal. Fanouškům, kteří si koupili dražší permanentky v první den prodeje, vrátí klub rozdíl od cen platných od 2. června.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.