Hlavní obsah

Bartek se trefil pro manželku

PRAHA

Doma byli jen na papíře, od prvního momentu bylo fotbalistům Bohemians jasné, že proti Slavii na jejím stadionu výhodu vlastního prostředí pocítí jen těžko. Ale paradoxně je v prvním kole fotbalové Gambrinus ligy svedl los právě k nakonec smírné bitvě s protivníkem, jehož stánek od této sezóny k nevoli řady fandů využívají.

Článek

„Přijeli jsme na Slavii hrát aktivně, škoda, že jsme vedení neudrželi,“ měl jasno o tom, že Eden není pro Klokany žádný domov i střelec branky David Bartek. „Víme, že vše hrajeme venku.“

Přitom hned první zápasové kroky na nové půdě pro něj byly extrémně šťastné. „Honza Moravec to dal pod sebe a stačilo to uklidit,“ liboval si po první trefě v roli ženáče, celkově své třetí ligové. „S manželkou jsme se bavili o tom, že bych pro ni mohl dát gól, vyšlo to,“ říkal.

Rozpaky z atmosféry

Remíza přinášela rozpaky na tváře hráčů obou stran, stejně tak atmosféra na poloprázdném stadiónu. Kupodivu si to snad nejvíc užíval velký klokan-maskot, který sice tvrdil, že v Edenu chcípne, ale nakonec roztleskával fanoušky zelenobílých i v doprovodu malého klokánka...

„Podle rozpisu jsme hráli doma, ale bereme to jako bod z venku. A kdybychom některé akce dotáhli, mohli jsme i vyhrát,“ konstatoval kapitán Bohemians 1905 Radek Sňozík.

K atmosféře na stadiónu pak dodal: „Děkuji těm více než pěti tisícovkám fanoušků, ať našich nebo slávistů, kteří přišli. Těm, kteří na protest proti stěhování z Ďolíčku nedorazili, to ale nemám za zlé. Také doufám, že se stane nějaký zázrak a vrátíme se tam, protože v Edenu si nikdy nezvykneme. Přál bych si ale, aby na nás i sem přišlo třeba deset tisíc našich fandů.“

Byl to nezvyk

Nezvyklá byla situace i pro slávisty, kteří se v Synot tip Areně cítí doma. „Opačná střídačka, to byl nezvyk,“ přiznal záložník Jaroslav Černý. Remízu „z venku“ bral nakonec jako ztrátu. „Měli jsme víc ze hry, víc šancí. Nevyužili jsme toho, že Bohemka ve druhé půli šla do deseti, to se mělo zvládnout jinak,“ krčil rameny.

„Chtěli jsme vyhrát,“ posteskl si i zklamaný kouč Karel Jarolím, který zažíval návrat na slávistickou lavičku, ovšem v Edenu nezvykle na té pro hosty. „Bylo to jiné,“ podotkl, ale spíše ho mrzelo, že nemohl nasadit zraněného syna Lukáše. „Ale i tak jsem na hřišti měli dost zkušených, kteří to měli dokázat,“ dodal Jarolím.

„Bod z prostředí Slavie se počítá,“ byl přece jen o chlup spokojenější trenér Bohemians Pavel Hoftych.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.