Hlavní obsah

Řepka jako na toboganu. Ve středu euforie z postupu, dnes flastr za plivanec

PRAHA

Uprostřed středeční noci se v polské Poznani radoval se spoluhráči z výhry a postupu do čtvrtého kvalifikačního předkola Ligy mistrů, dnešní odpoledne ovšem pro letenského kapitána Tomáše Řepku tak příjemné nebude. Strahovský fotbalový tribunál ho pozval, aby se sparťanský fotbalový bůh zodpovídal z plivance na Volešáka v zápase druhého kola podzimní ligy. A samozřejmě aby nad ním vynesl trest.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Řepka

Článek

Hlavní sudí Bílek plivající scénu neviděl a tudíž do zápisu nezanesl, kapitán hostujícího Slovácka se o ní rovněž nezmínil a zápis o utkání podepsal bez připomínek. Pomezní asistent Slavík se pak tvářil, jako by k ničemu nedošlo, byť se extempore odehrálo prakticky před jeho očima.

Televizní kamery však Řepkovy sliny zachytily a sparťanského kapitána z plivance usvědčily.

Řepka: Drsňák jsem, sprosťák ale ne

„Jednal jsem v emoci, cítil jsem křivdu. Kdyby ten faul sudí pískl a dal mu třeba i žlutou kartu, nereagoval bych tak. On i asistent byli blízko. Jenže ten moment už nevrátím. Bylo to z mojí strany šílené a nesmyslné. Ke mně patří ostrá hra, sem tam nějaká prudší slovní reakce na hřišti. Nálepku drsňáka unesu, ale sprosťáka, který plive... To ne. Stydím se za tu reakci. A omlouvám se spoluhráčům, které jsem oslabil a také fanouškům a všem sparťanům. Fakt mě to mrzí,“ kál se ex post Tomáš Řepka a prohlásil, že přijme trest s pokorou.

Trest? Dva, ale i třeba osm zápasů

Goldův tribunál ho dnes nad sparťanským kapitánem vynese.

„Trest, který Tomáš Řepka dostane, se bude vyměřovat podle Příkladového sazebníku Přílohy 1, článku 5, písmeno a za hrubé nesportovní chování, kde sazba uvádí zastavení činnosti na dva až osm zápasů,“ prozradil mluvčí Goldova tribunálu Jaroslav Kolář ,s jakými sankcemi může kapitán Sparty počítat.

Řepkovy úlety a blikance...
Červenec 2010 - Po návratu do sestavy Sparty plivl Řepka v závěru utkání druhého podzimního kola se Slováckem po hostujícím Volešákovi, který ho předtím fauloval. Kamery jeho nesportovní chování zachytily, disciplinární komise mu pozastavila činnost a pozvala ho na dnešní strahovské rokování. Za hrubé nesportovní chování mu hrozí zastavení činnosti na dva až osm zápasů. Jedno utkání už absentoval - v Českých Budějovicích Spartě chyběl a ta zase prohrála.
Červenec 2010 - V utkání Superpoháru s Plzní byl už po půlhodině vyloučen, dostal trest na jeden zápas a Sparta bez Řepky v sestavě prohrála ligovou premiéru v Hradci Králové. Její série 34 zápasů bez prohry tak skončila.
Květen 2008 - V ligovém duelu s Brnem praštil hostujícího Bestu vhazujícího aut už ve 2. min. míčem do obličeje, byl vyloučen, dostal trest na dva zápasy a Sparta i díky tomu přišla o titul.
Září 2007 - Už v nastaveném čase ligového duelu v Teplicích byl po hádce s rozhodčím a potyčce s pořadatelem vyloučen. Červenou kartu neunesl a při odchodu ze hřiště jeho blikance pokračovaly i tím, že praštil do kamery České televize. Dostal trest na sedm zápasů a zákaz výkonu funkce kapitána na 15 měsíců.
Září 2006 - V Teplicích odpověděl na urážlivé pokřiky domácích fanoušků vztyčeným prostředníkem. Kamery to zachytily a Řepka dostal pokutu 80 tisíc korun.
Květen 2006 - Po návratu na tuzemskou scénu urazil v zápase Jihlavy se Spartou domácího trenéra karla Večeřu, kterého mj. nazval kreténem. Dostal pokutu 50 tisíc korun.
Březen 2003 - V druholigovém utkání West Hamu v Prestonu dostal červenou za úder hlavou do protihráče.
Listopad 2001 - V prvním utkání baráže o postup na MS 2002 s Belgií udeřil v první půli domácího Goora loktem a byl vyloučen. Před odvetou se pustil do kritiky tehdejšího předsedy ČMFS Obsta, kterého nazvala mj. týpkem, za což ho reprezentační trenér Chovanec z mužstva vyhostil. Řepka si už za reprezentaci nikdy nezahrál.
Září 2001 - Hned v prvním zápase v barvách West Hamu United byl na stadiónu Middlesbrough vyloučen po druhé žluté kartě deset minut před koncem.
Říjen 2000 - V kvalifikaci o postup na MS 2002 na Maltě se ohnal po protihráči, byl vyloučen a reprezentace uhrála jen bezgólovou remízu.
Březen 1999 - Po přestupu ze Sparty do Fiorentiny dostal první červenou v italské Serii A, neboť proti Piacenze vyrukoval na rozhodčího.
Březen 1996 - Ve čtvrtfinále ME hráčů do 21 let proti Španělsku byl vyloučen po faulu na Raúla. Mladá reprezentace nepostoupila na OH do Atlanty, Řepka dostal trest na dva zápasy a přišel o nominace ME 1996 v Anglii, kde Uhrinův tým získal stříbro.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.