Hlavní obsah

Hostování před půlnocí - Sparta doplnila na soupisku teplického Vachouška

PRAHA

Těsně před pondělní půlnoční uzávěrkou soupisek pro čtvrté předkolo Ligy mistrů získala fotbalová Sparta další posilu. Po letním angažování legionářů Zítky a Matějovského tentokrát zalovila v domácích vodách a přivedla na půlroční hostování s opcí na přestup Štěpána Vachouška. Kapitán Teplic ještě odehrál duel s Českými Budějovicemi a za Spartu již bude moci nastoupit proti Žilině.

Článek

Spartu postavila do svízelné situace odveta třetího předkola v Poznani. Pražané tam sice vybojovali postup, přišli však hned o tři vykartované hráče. Útočník Wilfried dostal druhou žlutou a záložníci Matějovský a Sionko byli vyloučeni. Vzhledem k tomu, že v prvním případě šlo o faul loktem a ve druhém o červenou kartu bez předchozího napomenutí, lze čekat i stop na více než jeden zápas.

Proto se Letenští pustili do akce, kterou se jim podařilo dotáhnout půl hodiny před pondělní půlnocí. Teplický kapitán Štěpán Vachoušek přichází na půlroční hostování s opcí na přestup do Sparty.

"Už také byly předjednány přesné podmínky k případnému přestupu," potvrdil pro Sport.cz hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. "Jednat jsme začali během pondělí a za vstřícnost a ochotu je nutné poděkovat i teplickému řediteli panu Hrdličkovi," doplnil pro ČTK personální ředitel Sparty Jakub Otava.

"Pro Štěpána je Sparta výzvou. Hodně ho láká Liga mistrů, kterou si před lety naposledy zahrál ještě v Marseille," připomněl Zíka Vachouškovo angažmá ve Francii, kam odešel v roce 2003 ze Slavie. Sparťané mají v úterý volno, takže nová posila se zapojí do jejich tréninku ve středu. V pátek hraje český mistr ligu v Příbrami a v úterý pak následuje první duel se Žilinou.

Teplický Štěpán Vachoušek (v popředí) v souboji se sparťanem Tomášem Řepkou. Od pondělka jsou spoluhráči...foto: ČTK/Libor Zavoral

Vachoušek je bývalý reprezentant, za něhož Slavia v roce 2002 zaplatila Teplicím tehdy rekordních 35 miliónů korun. V letech 2004-2008 působil ofenzivní hráč v Austrii Vídeň, pak se znovu vrátil do Teplic. Je mistrem Evropy do 21 let z roku 2002 a s reprezentačním áčkem pak zažil postup do semifinále EURO 2004.

Ve chvíli, kdy se v pátek Pražané dozvěděli, že poslední překážkou na cestě do Ligy mistrů je Žilina, projednávala sportovní komise klubu doplnění kádru. „Posílit potřebujeme hlavně zálohu, kde máme nejvíc ztrát. Hušek, Vacek a další. Jde o to, abychom vůbec dali dohromady osmnáct lidí,“ zdůraznil kouč Jozef Chovanec, že absencí pro první duel se slovenským mistrem je až příliš.

Operativním řešením je tedy Vachoušek, který by mohl od zimy zůstat ve Spartě jako kmenový hráč.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.