Hlavní obsah

Slovácko - Ústí 1:1Slovácko uhrálo po brzkém vyloučení Kubáně remízu s Ústím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Švancara (penalta) 1 : 0
69. Volek 1 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka uhráli v šestém ligovém kole s Ústím nad Labem remízu 1:1, když se museli vyrovnat v takřka celém zápase s oslabením. Už ve 12. minutě uviděl červenou kartu Kubáň. Přesto se Slovácko ujalo po hodině hry vedení, když Švancara proměnil pokutový kop. Ústí vyrovnalo o devět minut později zásluhou Volka.

Článek

Oba týmy nabídly divákům oboustranně útočný fotbal se spoustou brankových šancí. Slovácko s dvojicí Ondřejka - Švancara na hrotu začalo podle útočných not. Získalo převahu, k zakončení se ale přes sevřenou obranu soupeře dostávalo jen sporadicky. V 5. minutě vyzkoušel pozornost brankáře Nováka dalekonosnou střelou Kubáň. O pět minut později po kombinační souhře Volešák z vyložené šance vysoko přestřelil.

Ústí poprvé vážněji zahrozilo protiútokem ve 12. minutě. Po zmatku před domácí brankou se dostal míč ke Krbečkovi, jenž v pádu vystřelil a na brankové čáře za gollmana Filipka zaskočil Fujerik, jenž rukou zabránil míči v cestě do sítě. Sudí Matějek situaci ze svého místa přesně neviděl a po poradě s pomezním Wilczekem ukázal červenou kartu obránci Kubáňovi a nařídil proti domácím penaltu. Doležal ji však neproměnil, neboť Filipko špatně umístěnou střelu vyrazil.

Po změně stran oby týmy hlavně útočily

Navzdory oslabení Slovácko neupustilo od snahy o ofenzivní pojetí hry. Ústí však vycítilo šanci získat po vítězství v Brně další bodový zisk na hřišti soupeře a protiútoky hostů hrozily častým nebezpečím. Také podruhé zachraňoval za Filipka hráč z pole, ve 23. minutě Martykánovu hlavičku vykopl z brankové čáry Kordula. Tentýž hráč těsně před koncem poločasu vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, vyslal do protiútoku Fujerika, jehož přízemní střela těsně minula branku.

Po změně stran oba týmy hlavně útočily. Slovácko mělo několik vyložených příležitostí. Největší v 55. minutě po Švancarově centru Volešák, jenž ale hlavičkou trefil pouze brankáře Nováka. V 60. minutě po rohovém kopu zasáhl volejbalovou smečí v trestném území míč hostující Volek, dostal žlutou kartu a Slovácko navíc kopalo penaltu, kterou Švancara s přehledem proměnil.

Trenér Soukup ho hned vystřídal za Urbánka a zpevnil zadní řady. Ani tento tah mu však nepomohl uhájit tři body. O devět minut později nechali domácí zadáci prostor Volkovi, který z pěti metrů vyrovnal. Navzdory dalším šancím na obou stranách skončil duel dělbou bodů.

1. FC Slovácko - FK Ústí nad Labem 1:1 (0:0)
Branky: 60. Švancara z pen. - 69. Volek. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Urban. ŽK: Ondřejka - Volek, Martykán. ČK: 12. Kubáň (Slovácko). Diváci: 5562.
Slovácko: Filipko - Kuncl, R. Mezlík, Košút, Kubáň - Fujerik (82. Szmek), Kordula, Volešák, V. Valenta - Ondřejka (73. J. Valenta), Švancara (63. Urbánek). Trenér: Soukup.
Ústí nad Labem: Novák - Polák, Džuban, M. Valenta, Vrtělka (56. Benčík) - Doležal, Martykán, Zachariáš, Volek (78. Gibala) - Krbeček (46. Kraut), Jindráček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.