Hlavní obsah

Liberecký Petřík si po vítězství nad Brnem pochvaloval kompaktnost mužstva

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté nechali v zápase se Zbrojovkou Brno díky vítězství 3:1 zapomenout na předešlý ligový výprask v Olomouci 0:4 i pohárové vyřazení na hřišti druholigové Karviné. Naopak Brňané po dvou ligových výhrách i pohárovém postupu zase spadli do letargie, která je provázela v úvodní fázi sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu libereckého týmu Radek Dejmek (uprostřed) se raduje se spoluhráči.

Článek

Na liberecké straně panovala pochopitelná spokojenost. „Snažíme se hrát otevřený fotbal, ale hodně záleží na tom, kolika chyb se dopustíme v defenzivě a jestli proměníme šance v útočné fázi. Jsem rád, že jsme po zmíněných dvou výpadcích navázali na dřívější domácí vítězství 4:1 nad Ostravou,“ konstatoval trenér vítězů Josef Petřík.

V čem viděl další příčinu pozitivního obratu? „Především se nám uzdravili Nezmar a Fleišman, oba zahráli výborný zápas. Nezmar prokázal produktivitu a Fleišman byl suverénní v obranné činnosti. A navíc se skvěle uvedl levý záložník Breznaník ze Slovanu Bratislava. I jeho zásluhou byla středová řada kompaktní. Už jsme nemuseli improvizovat se zařazením hráčů na jiné posty, než jsou zvyklí,“ pokýval hlavou Petřík.

Poprvé v sezóně naskočil do ligy Vlasko. Nikoho z kádru Liberečtí po příchodu Breznaníka uvolňovat nebudou. „Tak široký výběr nemáme. Navíc Liška jde na operaci předního křížového vazu. Vulin nepřesvědčil v poháru a zatím místo v základu ztratil. Bohužel Gecov dostal čtvrtou žlutou kartu a v příštím kole v Teplicích nám bude chybět,“ uvedl liberecký kouč.

„Máme za sebou černý týden a doufám, že jsme udělali první krok k nápravě,“ uvažoval liberecký útočník Jan Nezmar. „Atmosféra po dvou nezdarech byla dostatečně motivující k tomu, abychom v ní nepokračovali a dostali se na pozitivnější vlnu. Snad na nás bylo vidět odhodlání neúspěšnou minisérii zlomit. Dobře hrálo celé mužstvo,“ mínil Nezmar.

Večeřa uznal kvality soupeře

Brněnský kouč Karel Večeřa uznal kvality soupeře: „Bylo to naprosto zasloužené vítězství domácího mužstva, které nás přehrávalo. Při jeho šancích nás ještě podržel brankář Lejsal. V naší hře bylo hodně pasivity. Ve druhé půli jsme chtěli být aktivnější, ale místo toho jsme dostali další dva góly. Největší rozdíl mezi oběma mužstvy byl ve středové řadě.“

Gól Brna stejně jako před čtrnácti dny v Teplicích vstřelil Tomáš Došek. „Jenže tehdy byl vítězný a v Liberci znamenal jen úpravu skóre při naší porážce. Takže z něj ani nemám radost. Co jsme si řekli o přestávce, když jsme prohrávali 0:1? Nevím, už jsem to zapomněl. Jak tvrdil trenér, Liberec nás k ničemu nepustil, odkopávali jsme jen míče z naší šestnáctky a vůbec jsme se nedostali k vlastní hře. Chyběla nám fotbalovost.“

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.