Hlavní obsah

Musíme se zvednout sami, burcuje liberecký Holeňák

Patří k nejzkušenějším libereckým fotbalistům, s nimiž v minulosti slavil i zisk mistrovského titulu. Realita je ale pro Slovan mnohem temnější. Severočeský tým dělí jen jediný bod od sestupových pozic v první lize a vážnost situace si proto uvědomuje i stoper Miroslav Holeňák. „V závěru podzimu se musíme zvednout,“ burcuje hráč, který v pondělním duelu proti Spartě (1:2) nastoupil s kapitánskou páskou na libereckém dresu.

Foto: archiv

Miroslav Holeňák

Článek

Jak vnímáte domácí nezdar proti úřadujícímu mistru?

Porážka nás hodně mrzí. V prvním poločase jsme měli zápas dobře rozehraný a také po přestávce jsme věřili tomu, že bychom mohli Spartu porazit.

Co se tedy s vámi stalo v posledních dvaceti minutách?

Celkově to byl zápas dvou rozdílných částí. První patřila nám, druhá bohužel soupeři. Asi jsme se začali bát. Ale zbytečně. Nechali jsme Spartu hrát, její hráči vycítili šanci a potrestali nás.

Sparta přitom až do pondělí nevyhrála v Liberci šest let...

Chtěli jsme svoji domácí sérii neporazitelnosti se Spartou prodloužit, ale nevyšlo to. Pražanům pomohla střídání a nakonec jsme odcházeli i bez bodu.

Co říkáte na umístění týmu v tabulce?

Není to příjemný pohled. Každý se teď zamýšlí, co s tím udělat. Nezbývá nám, než po třech porážkách v řadě zase vyhrávat a hlavně sbírat body. V sestupovém pásmu se pohybovat nechceme, ale musíme zabrat.

Už jste zažil boj o záchranu?

Naposledy to bylo před dlouhými lety, když jsem začínal s vrcholovým fotbalem ve Zlíně. V Liberci je to pro mě něco nového, a ne zrovna příjemného. V dolní části tabulky se ale trápí více mužstev, situace je hodně vyrovnaná.

S čím jdete do zbytku podzimu?

Zkusíme štěstí v příštím kole na Slovácku. Ve hře je na podzim ještě dvanáct bodů. Netroufám si odhadnout, kolik jich ve čtyřech zápasech získáme, ale chtěli bychom co nejvíc.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.