Hlavní obsah

Teplický kouč Plíšek si znovu pochvaluje Altenberg

Josef Pešout (Altenberg)Právo

Fyzickou kondici nabírají fotbalisté Teplic v německém Altenbergu, který se stal pro ně tréninkovým útočištěm už podruhé po sobě. „Po loňských zkušenostech jsme se rozhodli pro stejný model, který nám vyhovuje. Máme tady výborné podmínky,“ říká trenér Jiří Plíšek.

Článek

„První týden přípravy jsme absolvovali v Teplicích, kde jsme se věnovali rozvoji obecných dovedností, vytrvalosti a síly. V Altenbergu se snažíme zvýšit intenzitu a stav zatížení. Trénujeme třífázově. Pohybujeme se i v terénu a po náročném denním programu je i prostor na regeneraci,“ přiblížil kouč severočeského prvoligového týmu.

A proč si Tepličtí znovu vybrali Altenberg? „Byli jsme tady spokojení už loni. Je to kousek od Teplic a máme k dispozici veškeré potřebné zázemí. Trošku nás trápí počasí, se kterým se takříkajíc pereme při venkovních trénincích. Máme problémy s internetem, protože v hotelu nefunguje. Na jednu stranu je dobré, že nás nikdo neotravuje, ale zároveň nám chybí, kdybychom se potřebovali spojit s domovem,“ uvažoval Plíšek.

Trenér je podle svých slov spokojen s nynějším hráčským kádrem. „Jednoznačným záměrem klubu je omlazení mužstva. Zároveň víme, že to nejde bez spolupráce se zkušenými hráči. Myslím, že skladba kádru je celkově solidní a není potřeba další doplnění. Máme dostatek hráčů, abychom si s úkoly poradili,“ mínil trenér.

A jak to vypadá se zdravotním stavem jeho svěřenců? „Zoubele je po operaci kolena a přípravu nestihne. Během týdne nás postihly drobné věci. Vondrášek má angínu, Jablonský prodělal nachlazení, Kalivoda laboroval s kolenem. Mahmutovič byl po kosmetické operaci. Ostatní jsou zdraví,“ líčil kouč.

Stoper Michal Smejkal se v průběhu podzimu vrátil do teplické základní sestavy. „Jsem jedině rád, že mám šanci bojovat o trvalé místo i nadále. V týmu se cítím dobře, v přípravě makám naplno. Těším se i na jaro, které jsem míval osobně ještě lepší než podzim.“

Jungr bojuje o místo

Novou tváří v teplickém kádru je záložník Marek Jungr, který je v klubu na zkoušce do konce ledna. „Mám za sebou jeden start za Spartu v lize za trenéra Grigy. V Příbrami jsem odehrál dvanáct zápasů a v Českých Budějovicích jsem nastoupil v lize osmkrát. Uplynulý podzim jsem strávil v druholigové Vlašimi, která přezimuje druhá v tabulce,“ popsal Jungr.

„Ve Vlašimi jsme bohužel prohospodařili náskok v čele. Zlom přišel po odchodu trenéra Nádvorníka do Příbrami. Pod novým koučem jsme čtyřikrát po sobě prohráli o gól. Klukům z Vlašimi bych přál, aby postoupili do první ligy, ale budou to mít hodně těžké,“ prohlásil záložník.

Reklama

Související témata: