Hlavní obsah

Hrál evropské poháry a nyní pomůže stoper Dreksa poslednímu Ústí

Zajímavou posilu představili fotbalisté Ústí nad Labem v sobotním přípravném zápase s Českou Lípou. Dres posledního celku tabulky Gambrinus ligy poprvé oblékl stoper Pavel Dreksa, který přišel na hostování ze Sigmy Olomouc. Talentovaný fotbalista se tak vynasnaží pomoci severočeskému týmu v boji o záchranu a svůj odchod z kádru aktuálně třetího mužstva ligové soutěže bere sportovně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Nová poisla fotbalistů Ústí nad Labem Pavel Dreksa.

Článek

Ve svých jedenadvaceti letech máte už zkušenosti i z Evropské ligy. Jak na to vzpomínáte?

Pravdou je, že jsem olomoucké barvy hájil na začátku loňské sezóny v soubojích s Framem Reykjavík, Aberdeenem i Evertonem. Byl to velký zážitek a těch šest zápasů s evropskými soupeři mi dodalo sebevědomí.

Přesto po roce a půl opouštíte Sigmu...

Od působení v Ústí očekávám další zkušenost. Ať už fotbalovou, nebo i do života. Doufám, že si tady zahraji a připíši si další ligové starty, které mi pomohou ve sportovním růstu. Poprvé jsem na sever Čech přijel v pátek a v sobotu jsem nastoupil k utkání. A že odcházím z Olomouce zrovna teď? Po zranění se vrátil do sestavy zkušený stoper Radim Kučera a asi bych nedostal tolik příležitostí jako na podzim, kdy jsem odehrál deset zápasů v základní sestavě. Na Radimovi je znát kvalita a vím, že má přednost.

Neměl jste třeba i jiné nabídky z české ligy?

O mém hostování se rozhodlo po soustředění a těch zájemců mnoho nebylo, protože většina klubů už má uzavřené jarní soupisky.

Hned v úvodním jarním kole hraje Ústí s Olomoucí. Můžete proti „svému“ klubu nastoupit?

Ano. Olomoucký trenér Psotka razí filozofii, že když někoho pošle na hostování, tak mu nebrání ve startech ve vzájemných zápasech. A že to vyšlo na začátek jara, tím je to zajímavější.

Jste rád, že za Olomouc už nebude hrát proti Ústí kanonýr Michal Hubník, který odešel do Legie Varšava?

Vím, že Sigma může postavit další špičkové útočníky, jako jsou Ordoš a Šultes. Mým úkolem bude je uhlídat a přispět k tomu, aby Ústí získalo nějaké body. I když srdcem patřím do Olomouce, budu prostě bojovat za Ústí.

Jste současně i v kádru reprezentační „jedenadvacítky“?

Odehrál jsem jeden zápas, ale trenér Dovalil staví do středu obrany jiné hráče. Jsou tam Mazuch, Suchý, Hošek i další.

Jak jste se zatím adaptoval v Ústí?

Přijel jsem vlakem po cestě, které trvala jen čtyři hodiny. Auto ještě nemám a stejně by mi to vyšlo dráž, než jízda vlakem z Olomouce do Ústí. Bydlím na ubytovně a v tom nevidím problém.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.