Hlavní obsah

VIDEO: Sparta zvedá fanoušky z gauče, titul ještě nevzdává

PRAHA

Čtyři kola před koncem Gambrinus ligy ztrácejí fotbalisté Sparty na vedoucí Plzeň čtyři body. Obhajobu mistrovského titulu tak zdaleka nemají ve svých rukou, ale nevzdávají se. Aby ještě víc vtáhli do hry své fanoušky, natočili mobilizační videoklip s názvem Zvedni se z gauče. Jaromír Blažek, Léonard Kweuke a Marek Matějovský vyzývají své příznivce, aby na závěrečné zápasy dorazili fandit na stadión.

Foto: René Volfík, ČTK

Léonard Kweuke se raduje spolu s Martinem Zemanem ze svého gólu.

Článek

Nikoliv na fotbalovém hřišti, ale v obýváku před televizní obrazovkou se odbývá scénka krátkého šotu. Jaromír Blažek chytá na sedací soupravě nebezpečnou střelu, Léonard Kweuke oslavuje svůj gól a Marek Matějovský zahrává přes sedačku přímý kop.

„Z gauče ještě nikdo nikdy titul nevyhrál,“ apeluje na fanoušky gólman. „Přijďte na stadión, dáme do toho všechno,“ ujišťuje kamerunský kanonýr. „Zvedni se z gauče, teď jde o všechno,“ vyzývá záložník.

Sparta hraje ještě třikrát v domácí Generali Areně - s Libercem, Bohemians 1905 a Hradcem Králové. Jen v předposledním kole ještě vyrazí do Teplic k zápasu s posledním Ústím nad Labem. Vedoucí Plzeň hostí Mladou Boleslav, jede do Teplic, hostí Ostravu a ligu zakončí v Olomouci.

Kromě videa založila Sparta internetové stránky www.zvednisezgauce.cz a speciální profil na Facebooku, kde mohou fanoušci diskutovat o dění v klubu, výsledcích i nadcházejících zápasech, které Spartu do konce letošního ročníku ještě čekají. Přes nové internetové stránky je možné se dostat rovnou do rezervačního systému a zajistit si vstupenky na zbývající domácí utkání. Pro diváky je připravena i fotosoutěž o ceny.

„Spartu vždy zdobilo to, že bojovala až do poslední chvíle. Vysíláme k fanouškům signál, že jsme se vidiny obhajoby titulu ještě nevzdali. Máme nyní výhodu dvou domácích zápasů v řadě a apelujeme na fanoušky, aby byli v Generali Areně opět naším 12. hráčem,“ burcuje ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.