Hlavní obsah

Chci půlku Chelsea. Lampard volal a je připraven přijít, žertuje kouč Slavie Straka

František Straka o dovolené očividně pookřál. Kouč fotbalistů Slavie Praha už nepůsobí tak skleslým dojmem, jako během podzimních ligových bojů. Je plný elánu a na startu přípravy dobře naladěn. „Co vím, tak na odchodu je snad půlka hráčů londýnské Chelsea. Chci je všechny. Maloudu, Drogbu i Lamparda,“ říkal s úsměvem na rtech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie František Straka

Článek

Co je ve Slavii nového?

Máme za sebou kondiční testy. Kádr se příliš nezměnil, až na některé odchody: Hloušek zamířil do Norimberku, Janda si hledá angažmá a dohodli jsme se na rozvázání smlouvy s Kaufmanem kvůli jeho vleklým zdravotním problémům. Někteří hráči přišli, jako třeba útočník Böhm ze Žižkova.

Proč jste o něj tolik stál?

Už na silových testech ukázal, že je na tom velice dobře. Je to typ hroťáka, který by v budoucnu mohl být hodně nepříjemný pro obrany soupeřů.

Jak moc budou citelné absence Hlouška s Jandou?

Děláme maximum, abychom je dokázali nahradit. Oba patřili k základním kamenům naší sestavy, ale zase to něco ukazuje. Dokázali jsme třeba nastartovat Adama Hlouška a on přestoupil do Norimberku. O něčem to svědčí a je to cesta, jakou chceme jít. Mladí hráči budou dál dostávat prostor a věříme, že z některých vychováme velké fotbalisty.

Kolik hráčů ještě přijde?

Rádi bychom ještě posílili o dva až tři fotbalisty. Věřím, že přijdou.

Kdo to bude?

Nespekulujme... Co vím, tak v Chelsea končí snad sedm hráčů a všechny mám na tom svém seznamu. Včetně Maloudy, Drogby (úsměv). Lampard taky končí. Volal mi a ptal se mě, kolik tady chodí diváků. Říkal jsem mu, že plnej dům. Je připravenej přijít (smích).

Mluví se o návratu J. Černého z Turecka nebo o příchodu Filla z Plzně. Můžete to potvrdit?

Všechno spekulace. Zájem je z mnoha stran a my jsme jen jednou z nich.

Začali přípravu všichni?

Bohužel ne. Pospěch, Frejlach, Koreš mají stále velké zdravotní problémy. Doufal jsem, že naskočí do přípravy od začátku, ale bohužel tomu tak není. Jsou to moc kvalitní hráči. I proto budu požadovat doplnění kádru.

Nepřibrali hráči během svátků?

Každý dostal na dovolenou nějaké domácí úkoly a bylo vidět, že dělali maximum. Vážení proběhlo v pořádku, někteří mě přesto nemile překvapili. Takový Hurka šel dolů s váhou, to samé Petrák. Kluci opravdu makali. Ale možná to nějaký ten tataráček spraví a zas se dostanou na svou váhu.

Čekají na mužstvo galeje?

Makat budou, ale nesmí z toho mít hrůzu jako my v naší hráčské éře. Říkali jsme si, kolikrát budeme běhat čtyřstovky, pětistovky, kiláky, kolik toho na nás vybalí. Dneska se fotbal posunul úplně někam jinam, je to hlavně o rychlosti, rychlostní vytrvalosti a síle.

Jedete na soustředění do Pece pod Sněžkou, dojde i na běžky?

Jsem zastáncem běžek. Je to fenomenální. Hlavně, když to neumíte (úsměv). To se každý nadře a sotva padne do postele...

Jaký jste běžkař vy?

Celkem dobrej. Měl jsem vynikající přípravu, protože moje paní zavelela, že pojedeme celá rodina včetně psů do Itálie na běžky. Pro mě to nebyla dovolená, ale soustředění... Denně jsem si dal dvanáct až šestnáct kilometrů a cítím se skvěle.

Stihl jste si odpočinout od fotbalu?

Potřeboval jsem to a odpočatý jsem. Byl jsem s rodinou v Itálii, pak jsem se vrátil a jeli jsme do Ružomberoku, kde jsem působil jako trenér. Dorazila za mnou ekipa kamarádů z Moravy a stálo to za to. Dokonce jsme si na Silvestra zahráli i fotbálek.

Věříte, že svátky uklidnily všechny slávistické fanoušky a přestanou vám spílat?

Já udělám maximum, abychom výsledky přesvědčily celou slávistickou ekipu, a vše bude ok. Věřím, že se mi to podaří.

Jaká bude Slavia na jaře?

Myslím, že umíme hrát dobrý fotbal, což jsme na podzim až na poslední dva zápasy ukazovali. Určitě máme kádr na to, aby hrál v horní polovině tabulky. To je náš cíl.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.