Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic se chtějí hlavně zachránit v lize

ČESKÉ BUDĚJOVICE

S jediným cílem - zachránit se v nejvyšší soutěži - vstupují fotbalisté Českých Budějovic do jarní části první ligy. Novinářům to dnes řekl trenér jihočeského týmu František Cipro. České Budějovice jsou po podzimu na 13. místě, na první sestupovou příčku mají náskok šesti bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Českých Budějovic chtějí hlavně záchranu.

Článek

Jihočeši vstupují do jarní části s ne zrovna příznivou bilancí v přípravných zápasech. Z devíti duelů zvítězili jen dvakrát. Nejprve na úvod porazili Viktorii Žižkov (4:1) a potom až v únoru přehráli divizní Český Krumlov (4:0). V generálce na první ligu v pondělí podlehli druholigové Jihlavě 0:1.

"Výsledky všichni znají a samozřejmě, že to pro nás není příjemné. Ale rozhodující bude až liga," uvedl kapitán Českých Budějovic Roman Lengyel. Trenér Cipro dodal, že hodně mohou napovědět hned první dvě jarní kola, v nichž České Budějovice míří do Olomouce a potom doma hostí Bohemians.

"Pokud s námi Olomouc doma nevyhraje, bylo by to pro ni asi smrtelné," poznamenal zkušený trenér na adresu jednoho z největších rivalů v boji o záchranu. Dobře si ale uvědomuje, že Jihočeši se venku trápí. Naposledy naplno zabodovali na hřištích soupeřů 5. května 2010, když vyhráli v Mladé Boleslavi. Na podzim získali ze sedmi zápasů venku jen jeden bod, hůře je na tom jen poslední Žižkov.

Doma se poprvé představí ve druhém jarním kole proti Bohemians. A tenhle duel podle Cipra může hodně ukázat. "Nechci tvrdit, že je to klíčový zápas, ale bude hodně důležitý," uvedl trenér.

České Budějovice dostávaly v přípravných zápasech hodně branek, inkasovaly jich v devíti zápasech celkem 22. Jen v utkání s Českým Krumlovem udržely nulu. "Může v tom hrát roli i fakt, že přišli noví hráči, a chvíli trvá, než si na sebe zvyknou," řekl Cipro.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.