Hlavní obsah

Hochmeister dal krásný gól. Ale body jsme si nezasloužili, uznal

LIBEREC

Hradecký fotbalista Radek Hochmeister odehrál v Liberci svůj 150. prvoligový zápas v kariéře a ozdobil ho nevídaným způsobem. Krásnou střelou přesně do šibenice dal jediný gól svého týmu. Byl pro něj teprve druhý v této sezóně, ale stejně pohledný jako ten ve druhém kole v Teplicích.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hradecký fotbalista Radek Hochmeister

Článek

Kterou ze svých vstřelených branek staví v pomyslném žebříčku výš? „Asi tu z Teplic. Dával jsem na 1:0 pro nás a to byl základ k vítězství, protože jsme pak přidali ještě další dvě trefy a nečekaně jsme vyhráli. Vzpomínám si, že jsme měli po dvou kolech šest bodů, ale pak se to nějak zaseklo,“ vybavil si Hochmeister s úsměvem.

Zápas v Liberci nebyl pro Hradec příliš povedený - porážka 1:3. „Mrzí nás to, že jsme se víc neprosadili. Ale domácí nás přehrávali. Filip Klapka mohl dokonce vyrovnat, ale asi by to bylo vzhledem k průběhu nezasloužené. Chybělo nám víc štěstí i umění. Rozdíl mezi oběma celky byl i v sebevědomí. Liberec šel od začátku za vítězstvím, my jsme se chytli až sedm minut před koncem. To už bylo pozdě. Domácí přidali díky zkušenostem třetí gól a ukázalo se, že mají na takové závěry super hráče,“ rozebíral hradecký stoper.

A připomněl, že Východočeši nabídli soupeři šance vlastními chybami. „Potrestali každé naše zaváhání. Věděli jsme, že Liberec má formu a bylo vidět, že si ji přenesl z podzimu i do jara. Tím neříkám, že jsme k němu jeli předem prohrát, ale nebyli jsme favoritem. Takže ta porážka snad nebude mít vliv na naši psychiku,“ uvažoval Hochmeister.

Myšlenky Hradce směřují už k pátečnímu duelu se Spartou. „Po našem vystoupení v Liberci bude asi troufalé říkat, že porazit se dá každý. Ale Spartu jsme už před rokem zdolali. Doufám, že naše hřiště bude dobře připravené a zlepšíme se na něm kombinačně, abychom mohli hrát po zemi,“ pravil ještě hradecký fotbalista.

Reklama