Hlavní obsah

Hořeli jsme. Ale tři inkasované góly byly nešťastné, bránil se plzeňský Čech

Plzeňská obrana sice byla v nedělním večeru na teplických Stínadlech děravá, jak ústa stoleté stařeny, přesto nakonec obhájce titulu svého protivníka po strhující gólové přestřelce zválcoval a 4:3 vyhrál. „Takové díry v obraně by ale pro nás měly ve čtvrteční pohárové odvetě na hřišti Schalke tragické důsledky,“ hartusil přesto plzeňský kouč Vrba. Brankáři Marku Čechovi se jeho výtky samo sebou příjemně neposlouchaly...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský gólman Marek Čech inkasoval v ligovém duelu v Teplicích hned třikrát.

Článek

Tři inkasované góly, to vás musí před cestou k odvetě do Gelsenkirchenu hodně strašit. Žádný div, že trenér na defenzivu hartusil!

Tolik branek bychom opravdu dostávat neměli, i když divákům se musela teplická přestřelka určitě líbit. Jenže tři inkasované góly jsou tři góly, i když byly tak trochu zvláštní. Netypické! Hodně nešťastné.

Zvláštní? Nešťastné? Vždyť v obraně jste neskutečně hořeli...

Jenže první branku jsme dostali, když balon propadl za našeho hráče a teplický Vondrášek střílel ze dvou metrů, druhému gólu pomohla do mé sítě teč.

A třetí jste si tam srazil sám...

Ten jsem krýt měl, ale střela nějak podivně zaplavala, míč udělal, co udělal a odrazil se ode mě. Chyba, uznávám.

Za podobné chyby by vás Schalke ve čtvrteční odvetě asi tvrdě ztrestalo. Zvláště, když se v bundeslize proti Wolfsburgu rozstřílelo a dalo také čtyři góly, aniž inkasovalo...

To bude úplně jiný zápas. A kdyby skončil po podobné přestřelce 4:4, bylo by to pro nás perfektní, protože bychom šli dál.

Chcete snad naznačit, že jste se v Teplicích šetřili na Schalke? Že proto jste volili úspornější režim?

To bych neřekl. Ze začátku jsme hráli slušně, ale neproměňovali šance, které jsme si připravili. S přibývajícími minutami jsme samozřejmě čtvrteční první duel se Schalke v nohou cítili, ale nikdo se rozhodně na odvetu nešetřil. Všichni naši ligoví konkurenti vyhráli a my chtěli vyhrát v Teplicích také. Naštěstí se to povedlo, i když Teplice podaly hodně kvalitní výkon.

Reklama

Související témata: