Hlavní obsah

V Liberci je vše při starém: Breznaník se Štajnerem pokračují ve střeleckých hodech

LIBEREC

Tak jako úspěšně končili podzim, stejně vydařeným způsobem vstoupili fotbalisté Liberce do jara. Před zimní přestávkou vyhráli na Slavii 3:1 a tentýž výsledek zopakovali i doma proti Hradci Králové. A další shody: i po dvou a půl měsíci naprosto totožná základní sestava i dva střelci - Michal Breznaník a Jiří Štajner. Takže ve Slovanu je vše při starém...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Breznaník z Liberce (druhý zprava) se raduje z gólu.

Článek

Breznaník dal proti Hradci ligový gól už s pořadovým číslem deset! A z toho sedm branek vstřelil v posledních osmi zápasech! „Je to můj osobní rekord. Předtím jsem se nejvíc trefil za celou sezónu třikrát, takže letos je to pro mě něco výjimečného. V závěru jsem zahodil ještě několik šancí, což mě mrzí. Při jedné akci jsem měl raději přihrávat Rabušicovi, ale vzal jsem koncovku na sebe a v ní jsem tentokrát zklamal. Pak jsme se trochu trápili a hosté nečekaně snížili,“ líčil slovenský záložník.

Během zápasu si vyměnil místo na opačných krajích zálohy se Šuralem. „Celkem nám to vyšlo, takže jsem hrál po přestávce netypicky vpravo a jsem rád, že Pepovi Šuralovi  nevadí, že zaskakuje vlevo,“ rozebíral Breznaník.

Nakonec vítězný gól zaznamenal Jiří Štajner, který si připsal celkově už devátou branku v sezóně. „Byli jsme po celý zápas lepší. Hradec neměl žádnou větší šanci. Jen škoda, že jsme za stavu 2:0 nepřidali další branky, aby byl klid. Připravili jsme se o něj nešikovností a liknavostí při zakončení a nakonec z toho mohlo být drama,“ uvažoval liberecký tahoun, který v klubové tabulce střelců stíhá právě Breznaníka.

Probíhá mezi nimi nějaká sázka, kdo bude úspěšnější? „Vůbec ne. Myslím si, že hlavní jsou týmové výsledky. Ale musím říci, že Michal Breznaník některé svoje šance proti Hradci vyřešil špatně na úkor mužstva. To nejde, takže jsme na něj byli trochu naštvaní,“ přiznal Štajner, že navzdory vítězství nepanovala v kabině jen naprostá spokojenost.

Slovan ztrácí z druhého místa na vedoucí Spartu stále šest bodů. „Dalo se očekávat, že po prvním jarním kole se ten bodový rozdíl nezmění. Při vší úctě k Hradci jsme jen získali povinné vítězství a musíme se soustředit na další domácí zápas s Příbramí,“ dodal Štajner.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.