Hlavní obsah

Ochozy skandovaly: Nic se nestalo, Baníčku!

OSTRAVA

Ostravským fotbalistům při nástupu na trávník před duelem se Synotem běhal mráz po zádech. "Nic se nestalo, Baníčku," hřímaly ochozy a dávaly najevo, že porážku v Blšanech lídru tabulky odpustily. Komňackého tým přesto nasázel Synotu šest gólů a složil ukázkový reparát.

Článek

"Takové přivítání jsme potřebovali. Fanoušci byli fantastičtí. Dokázali, že ani kvůli jedné porážce nás neopustí," liboval si autor dvou tref vítězů Zdeněk Pospěch a připustil, že Baníku nevadil ani rozměklý terén: "Byl totiž stokrát lepší než v Blšanech. Chtěli bychom poděkovat všem lidem, kteří se zasloužili o to, že se vůbec mohlo hrát. Dřeli do úmoru."

Dvě hodiny před utkáním se rozhodčí Lubomír Puček prošel po vodou nasáklém trávníku a vyřknul ortel: "Hrát se bude, plocha je připravená." Pak sice vycházel z útrob stadiónu sledovat, jak hustě sněží, ovšem své rozhodnutí neměl důvod měnit: "Hřiště je regulérní."

Drozd musí dát hattrick

Ostravané věděli, že musí zničit soupeře co nejdřív. "V tréninku bylo znát na všech velké odhodlání co nejdříve rozhodnout, dokud bude terén slušný. Povedlo se to," řekl kapitán Radoslav Látal. A Pospěch jen přitakal: "Cíl jsme splnili, ale tak snadné to nebylo. Synot pak začal sbírat balóny ve středu pole, my jsme tam míč neudrželi a dostali se pod tlak."

Mužstvo ze Slovácka snížilo a na horké půdě favorita se nepředstavilo jako ustrašený soupeř, Synot domácí tým potrápil. "Opravdu hráli dobře a zlomil je až třetí gól," usoudil obránce Peter Drozd. Oči pro pláč zůstaly brankáři hostů Petru Drobiszovi. "Škoda že jsme se v závěru nesoustředili. Baníku jsme poslední dva góly darovali," usoudil.

Obránci Baníku Pospěch s Drozdem dali po dvou gólech. "Už jsem věřil, že z obránců v zápase budu nejlepší, jenže Zdeněk mě zase dotáhl. To snad budu muset dát hattrick," dokazovala Drozdova slova návrat pohody do týmu lídra ligy. Pospěch v sezóně přesně zacílil už devětkrát. "Na korunu Krále střelců nepomýšlím, dohodli jsme se, že ji vyhraje Marek Heinz," tvrdil. A kanonýr Baníku Heinz se proti Synotu trefil už popatnácté...

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.