Hlavní obsah

Ostrava nařčením z korupce nevěřila

OSTRAVA

Ostravou ve čtvrtek nehýbalo nic jiného! Téma dne bylo jasné: Kdo chce poškodit 'Baníček', který se stal v regionu během pár měsíců modlou i pro mnoho lidí, kteří o sport dříve moc nejevili zájem? Nikdo ani na chvíli nepochyboval, že Baník do korupční aféry nezabředl.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

"Zase někdo nafoukl bublinu. Jde to mimo nás," řekl kapitán Baníku Radoslav Látal.

Článek

Management klubu se hned ráno ostře ohradil proti spekulacím. "Všechno považujeme za interní záležitost plzeňského klubu a zřejmě i Policie České republiky. Případ nijak nesouvisí s Baníkem, jeho funkcionáři, majitelem ani hráči," prohlásili prostřednictvím svého komuniké na internetových stránkách ostravského klubu předseda dozorčí rady Vojtěch Flégl a předseda představenstva Jakub Kahoun.

Debata na oficiálních stránkách Baníku, kde se objevilo v některých chvílích najednou až tři sta návštěvníků, byla hodně vzrušená, ale vyjadřovala podporu vedení. "Poradíme se s právníky, ovšem je možné, že se proti lživým obviněním, schovaným za zdroj kuloárové informace, budeme bránit soudně. Text článku bude asi předán Policii České republiky s podezřením na spáchání trestného činu," řekl Právu Kahoun.

Funkcionáři měli svědomí čisté. "Existuje-li takový videozáznam, je naprosto vyloučeno, aby na něm byl zachycen kdokoli, kdo má jakoukoliv spojitost s Baníkem Ostrava," zcela rezolutně oznámili Flégl s Kahounem a připojili krátké postesknutí: "Je velká škoda, že se nebojuje o titul pouze na hřišti. Baník na tuto hru ale přistupovat nebude."

Hráči? V klidu

Ostravské fotbalisty začínající aféra z klidu nevyvedla, vedení klubu jim však doporučilo nekomunikovat s médii. Po chodbách stadiónu na Bazalech se někteří hráči procházeli se širokým úsměvem na rtech, přesto se jim mluvit nechtělo. "Nemá to cenu, vždyť je to pořád dokola. Už se tím ani nezabýváme," mávl rukou kapitán Baníku Radoslav Látal.

Nejzkušenější muž ostravského týmu měl před čtvrtečním tréninkem proslov k ostatním spoluhráčům. "Řekl jsem v šatně, ať se na takové spekulace vykašlou, že nás teď zajímá jen zápas s Brnem. Zase někdo nafoukl bublinu. Jde to mimo nás," uvedl Látal a víc se k věci nehodlal vyjadřovat: "Už se na nás hledalo něco před zápasem se Slavií a teď to pokračuje. Nás nic nerozhodí, my bojujeme ze celou Ostravu, která fotbalem žije."

Na Bazalech se žertem nesla zpráva, že hráči budou ještě před duelem s Brnem raději podrobeni dopingovým testům, aby se hned vyhnuli dalším možným nařčením. "Minulý týden se řešilo potrestání Heinze, teď je tady zase jiná aféra. Do konce ligy chybí sedm týdnů, to se toho stihne ještě hodně," utrousil zkušený záložník Radek Slončík. "Fakt bude možná lepší nikomu na nic neodpovídat a nečíst noviny," dodal Látal.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.