Hlavní obsah

Hanáci porážce dlouho nevěřili

OLOMOUC

Obrovské zklamání vyzařovalo z hráčů olomoucké Sigmy po závěrečném hvizdu. Hlouček zklamaných, který vytvořili, ne a ne se rozpadnout. Hlavy svěšené, to byl průvodní jev, který olomoucké fotbalisty ještě dlouho provázel.

Článek

"Chtěli jsme bojovat o druhé místo, které by znamenalo kvalifikaci o Ligu mistrů. Tak nám zbývá usilovat jen o Pohár UEFA, a to je vzhledem k okolnostem už pro nás krok zpět. Přece jen jsme mysleli výš," řekl krátce po závěrečném hvizdu totálně zklamaný nejlepší hráč Hanáků Pavel Zbožínek.

"Zápas nám tentokrát vůbec nevyšel. Brzy jsme dostali naprosto zbytečný gól a ten další průběh zásadně ovlivnil," řekl kanonýr Hanáků Luboš Reiter. Zároveň přiznal, že v koncovce se mu nedařilo a to nejen v tomto klíčovém duelu. "Byl jsem zvyklý, že od Standy Vlčka a Urbánka do ohně lítal jeden centr za druhým. Teď tam přijde za zápas jeden, možná dva, a to vůbec není jednoduché se s tím srovnat," ulevil si Reiter. Bojoval však, jak zdůraznil dál, ale platné to moc nebylo. "Baník skvěle zahušťoval prostor před bránou a to nám dělalo problémy, s nimiž jsme se nevyrovnali. Druhé místo ale nevzdáváme," dodal Reiter.

Stejného názoru byli i ostatní olomoučtí hráči, byť jejich zklamání bylo obrovské. Někteří ještě dlouho po utkání zůstali sedět na trávníku mezi jásajícími fanoušky Ostravy. "To víte, čekali jsme, že zvítězíme a euforie bude na naší straně. Jenže hloupý gól nám vzal vítr z plachet. S tím jsme nepočítali. Do kolen nás to ale nedostalo. Baník však takticky už hrál skvěle a šanci nám prakticky nedal. Titul si prostě zasloužil," vyjádřil přesvědčení kapitán Sigmy.  

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.