Hlavní obsah

Pacanda se upsal Spartě a chvátal za týmem

PRAHA

Krátce po čtvrtečním poledni podepsal šestadvacetiletý Milan Pacanda na Letné čtyřletý kontrakt a odpoledne už letěl za Spartou, momentálně trénující v Německu. Po téměř deseti letech v brněnských službách jeden z nejlepších ligových kanonýrů změnil dres.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Nová posila fotbalové Sparty - Milan Pacanda.

Článek

"Se smlouvou jsem pochopitelně spokojený. O zájmu Sparty jsem věděl delší čas a její přístup byl konkrétní a korektní. Všechno ostatní se pohybovalo v kategoriích možná nebo snad. Nikdo nepřišel s ničím konkrétním. Jsem také rád, že po tolika letech měním působiště. Na Brno budu vzpomínat v dobrém, ale Sparta by pro mne měla být dalším krokem výš," řekl Právu krátce před odletem zjevně spokojený fotbalista, který se po vážném zranění dostal v minulé sezóně opět do výborné formy.

Zná všechny a nikoho

O tom, že by se neprosadil do základní sestavy, Pacanda nepochybuje. "Kdybych si nevěřil, tak do Sparty nejdu. Vím, že tu je velká konkurence, ale věřím si. Mám velkou chuť dokázat, že na evropský fotbal stačím. Velmi mě láká také možnost zahrát si Ligu mistrů. Třeba se mi otevřou ještě dveře do Evropy, ale o tom v tuto chvíli nepřemýšlím. Přišel jsem, abych se prosadil ve Spartě a se Spartou," řekl Milan Pacanda.

Z letenského týmu nezná osobně nikoho. "Vždyť jsem byl celá léta v Brně a z 1. FC tu nikdo momentálně není. Za ty roky ale znám z trávníku všechny kluky, kteří hráli ligu. V tom problém nevidím. Určitě najdeme společnou řeč. Zatím jsem mluvil s trenérem Strakou jen telefonicky, ale nyní bude dost času, aby mi řekl svoje představy o mých úkolech a vyzkoušel mě," dodal fotbalista.

Bydlení po návratu

Pacanda zatím neměl čas řešit nic jiného než podpis smlouvy a odlet. "Skutečně nebyl čas. Ve středu v půl deváté večer se představitelé klubů dohodli a druhý den v poledne už jsem se hlásil na Letné s tím nejnutnějším, co potřebuji na soustředění. Až po návratu z Německa budeme řešit ostatní věci, včetně bydlení. Chtěl bych si najít v Praze odpovídající byt," uvedl Pacanda. O bližších podmínkách kontraktu hovořit nechtěl.

I vedení 1. FC Brno je spokojené a nyní ho čeká hledání náhrady. Mluví se o opavském Pospěchovi, bývalém ligovém králi střelců Kowalíkovi, ale možností je i větší prostor pro vlastní odchovance, hlavně Kroupu. V každém případě po odchodu Pacandy a Zúbka musejí v Králově Poli hledat dva nové základní kameny týmu.

Poborský v pondělí

Po odchodu Vladimíra Gluščeviče na Letné probíhají jednání i s jeho bratrem Igorem o podmínkách předčasného ukončení kontraktu, který hráči zaručoval příjem zhruba dvaadvacet miliónů korun ročně. Igor proto ani neodletěl s mužstvem a připravuje se individuálně. Pravdou je, že nedostal mnoho příležitostí, ale ty, co měl, příliš nevyužil. Navíc útok posílil vedle Pacandy také Meduna. Jestliže na Letné zůstane i Šimák, bude konkurence v ofenzívě hodně velká.

"Pro Šimáka připravujeme smlouvu, Koubský už podepsal, máme také Herzána, Medunu, z Jablonce jsme stáhli Hochmeistra. V pondělí si sedneme s Karlem Poborským. Věříme, že kapitán zůstane," uvedl manažer Sparty Miroslav Pelta s tím, že teď už by k velkým změnám v kádru dojít nemělo, spíš odejde někdo ze širšího kádru. Na Letnou by pak mohla přijít už zřejmě jen hvězda.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.