Hlavní obsah

Vlček i Zbončák se upsali na dva roky Slavii

PRAHA

Fotbalová Slavia získala nové posily. Její dres obléknou osmadvacetiletý kanonýr Stanislav Vlček a o rok starší záložník Martin Zbončák. Oba hráči až donedávna působili v moskevském Dynamu. V Rusku na ně ale po odchodu kouče Jaroslava Hřebíka nezbylo místo.

Foto: Slavia Praha

Stanislav Vlček s Martinem Zbončákem po příletu.

Článek

Příchod obou hráčů potěšil trenéra Josefa Csaplára. "Je to krok správným směrem. Takové fotbalisty jsme potřebovali, zařadím je do kádru hned," rozplýval se kouč.

Osmadvacetiletý Vlček, který může hrát na pravé straně zálohy i v útoku, okusil českou nejvyšší soutěž nejprve v Bohemians Praha, pak působil v Českých Budějovicích a Olomouci; rychlonohý ofenzivní hráč v 287 zápasech zaznamenal 50 branek. Před půlrokem zamířil společně se Zbončákem a Haškem na přání trenéra Hřebíka do moskevského Dynama.

Zbončák začínal s velkým fotbalem v Brně, odkud v prosinci roku 2001 zamířil do Liberce a společně s koučem Csaplárem na jaře 2002 oslavil zisk mistrovského titulu. Po dalším půlroce odešel do Sparty, ale rozpačité působení na Letné ukončil v zimě roku 2003, kdy odešel do Ruska. V české nejvyšší soutěži Zbončák odehrál 171 zápasů a vstřelil deset branek.

Slávisté se na závěr přestupového období činili: vedle příchodů měli na programu také odchody. Obránce Karel Kratochvíl má namířeno do Českých Budějovic, útočník Ivo Táborský do Příbrami a končí i záložníci David Kalivoda s Martinem Lukešem. Zatímco Kalivoda nejspíš zamíří do Drnovic, po Lukešovi sáhl jeho bývalý klub Baník Ostrava.

Reklama

Související témata: