Hlavní obsah

Nejsme pod tlakem a snad vydrží i štěstí, glosuje Bičík tažení Liberce

Jistota v liberecké fotbalové brance. Takové hodnocení si vysloužil v této prvoligové sezóně gólman David Bičík. Trenér Šilhavý ani fanoušci severočeského celku si bez něj momentálně nedokážou představit základní sestavu Slovanu. V ní 31letý brankář figuruje nepřetržitě už skoro dva roky. A věří, že svými výkony pomůže týmu k ligovému triumfu.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký gólman David Bičík.

Článek

 Jak prožíváte ze svého pohledu liberecký boj o mistrovský titul v lize?

Jsme první v tabulce, zbývají čtyři kola a asi se rozhodne až v tom posledním. Je to klišé, ale opravdu se soustřeďujeme na každý nejbližší zápas a uvidíme, co z toho vzejde.

Po podzimu jste ztráceli na vedoucí Spartu šest bodů, nyní před ní máte už čtyřbodový náskok a ještě lepší vzájemnou bilanci. Co na to říkáte?

Jsme ve výhodě, protože nejsme pod žádným tlakem. Na začátku sezóny nám řekli: hrajte hezký fotbal, ať chodí lidi a ať se prezentujete lepšími výkony než v předešlých sezónách. Nic nám nesvazuje nohy, a podle toho hrajeme. Přeje nám i štěstí, je to super. Snad to ještě tři týdny vydrží.

Jak je těžké pro brankáře chytat za lídra ligy?

Vyznáváme ofenzivní fotbal. I když někdy inkasujeme, většinou soupeře přestřílíme. Takže mě ani nemrzí, že nemám tolik vychytaných čistých kont jako loni.

V brance Slovanu Liberec jste po svém příchodu do klubu nechyběl ani v jediném ligovém zápase. Nyní tahle série od července roku 2010 čítá 56 utkání v řadě. Čemu to přičítáte?

Měl jsem kliku, že jsem byl zdravý. Zranění se mi vyhýbají. A i když se mi někdy třeba extra nedařilo, trenéři mě vždycky podrželi. To je také důležité pro psychiku gólmana.

Je známo, že jste získal už slovenský titul se Slovanem Bratislava. Je to pro vás inspirace i letos v Liberci?

Slovan Bratislava čekal tehdy na titul deset let, a že jsme ho vybojovali, se bralo jako velký a prestižní úspěch.

Láká vás liberecká účast v evropských pohárech?

Jistě. S Bratislavou jsem poznal kvalifikaci o Ligu mistrů i Pohár UEFA proti Ajaxu Amsterodam. Byly to velké zážitky a určitě bych si je chtěl okusit i v dresu Liberce.

Reklama

Související témata: