Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci mohou hlasovat o Hráči a Trenérovi měsíce

Praha

Fotbaloví fanoušci budou moci od 1. října poprvé hlasovat v anketách o Hráče měsíce a Trenéra měsíce. Ty vyhlašuje Ligová fotbalová asociace, sdružující kluby obou nejvyšších profesionálních soutěží. Hlasovat se bude na webu www.hracatrenermesice.cz. Premiéroví držitelé obou trofejí budou vyhlášeni za měsíc září a fanoušci budou v každé kategorii vybírat ze tří nominovaných, které vyberou partneři ankety.

Foto: Karel Felt, Právo

Nové trofeje pro hráče a trenéra měsíce.

Článek

„Obdobné soutěže jsou ve fotbalově vyspělých zemích už léta zaběhnuté a mezi fanoušky oblíbené. S touto iniciativou proto přichází také Ligová fotbalová asociace, jako s dalším krokem k většímu propojení fanoušků a fotbalu. Asociace chystá i další aktivity a především kroky k osamostatnění profesionálních soutěží,“ zdůraznil šéf LFA a místopředseda Fotbalové asociace ČR Dušan Svoboda.

Křišťálovou trofej pro nejlepšího trenéra poprvé držel v ruce František Komňacký, který bude nejspíš patřit k jejím kandidátům, protože nováček z Jihlavy pod jeho vedením sedm kol neprohrál. „Bylo by to příjemné, ale v první řadě vítám tuto iniciativu. Bude příjemnou formou ocenění práce trenérů, kteří nejsou tak vidět. Mluví se o nich spíš v souvislosti s jejich vyhazovem z klubu. V Česku máme velmi dobré trenéry, kteří jsou takticky vyzrálí a dokáží svoje mužstvo dobře připravit. Teď budou mít možnost se víc pozitivně zviditelnit,“ konstatoval Komňacký.

Hráče zastupoval letenský Ladislav Krejčí. „Mne se zářijové hlasování asi týkat nebude, protože kvůli zranění jsem toho moc neodehrál. Možná, kdybych dal v sobotním derby Slavii hattrick,“ pravil s úsměvem. „Určitě to je i motivace pro hráče. Nebudou pochopitelně během zápasů na trofej myslet, ale jako každá individuální cena je to příjemné ohodnocení výkonů. Určitě bych tuto trofej rád získal alespoň jednou a co nejdříve,“ dodal záložník Sparty.

Reklama