Hlavní obsah

Jihlava se dohodla s obráncem Kopicem, Kroupa nepřijde

Jihlava

Fotbalový obránce Milan Kopic je definitivně posilou Jihlavy, kam se oklikou vrací po sedmi letech. Do desátého týmu nejvyšší soutěže, s nímž už trénoval od začátku zimní přípravy, přichází na přestup jako volný hráč ze Slovanu Bratislava. Obě strany po vzájemné dohodě nespecifikovaly délku kontraktu, který v pondělí Kopic s Jihlavou uzavřel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Kopic (vlevo) v dresu pražské Slavie.

Článek

Sedmadvacetiletý Kopic, který z Jihlavy v roce 2006 zamířil do Sparty, aby si pak ještě vyzkoušel angažmá v Mladé Boleslavi, nizozemském Heerenveenu či pražské Slavii, má posílit především střed obrany. Prvoligový nováček totiž na podzim inkasoval 27 branek a společně s Brnem má nejhorší defenzivu.

Kopic návrat do Jihlavy podle svých slov vítá. "Do Jihlavy jsem šel s cílem získat herní praxi, kterou jsem vinou zranění ztratil. Z uplynulých tří týdnů mám velmi dobrý dojem, koleno drží, v přípravě se nám daří a v kabině vládne velmi dobrá atmosféra. Jsem opravdu rád, že jsem se mohl vrátit do známého prostředí," uvedl Kopic, jehož o pět let mladší bratr Jan hájí barvy Jablonce.

Zaujal výkony, přístupem a přehledem

Také kouč František Komňacký si od Kopicova příchodu dost slibuje. „Když jsme uvažovali o posílení defenzivy, tak jsme chtěli zkušeného stopera a toho jsme našli v postavě Milana Kopice. Zaujal nás svými výkony, přístupem a přehledem. Navíc se upravil jeho zdravotní stav a trénuje bez omezení," řekl Komňacký.

Jisté je také to, že tým z Vysočiny neposílí útočník Karel Kroupa. Ten po třítýdenních testech mužstvo v pondělí opustil. Kroupa měl být jedním z hráčů, kteří nahradí kanonýra Stanislava Tecla, jehož zlákala nabídka lídra Gambrinus ligy z Plzně. Kroupa ovšem v přípravných zápasech na vstřelený gól čekal marně a nyní si bude hledat jiné angažmá.

"Momentálně máme v kádru tři zdravé útočníky Vašíčka, Vaněčka a Ovsannicova, ovšem rozhodně nejde o konečný stav. Ještě jsou před námi dva přípravné zápasy, v nichž si chceme udělat jasno, s kterými hroty půjdeme do ligy," dodal kouč Komňacký.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.