Hlavní obsah

Brankář Kovář a stoper Kováč prožili vítěznou libereckou premiéru. Přálo nám štěstí, shodli se po derby

Liberec

Fotbalový brankář Přemysl Kovář se stává specialistou na Jablonec. Dva ze svých dosavadních čtyř prvoligových zápasů v kariéře odchytal proti tomuto celku a pokaždé byl u výhry svého týmu. Před necelými dvěma lety zazářil v brance tehdy ligového outsidera Ústí nad Labem a v sobotu přispěl k výhře Slovanu Liberec.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nová posila Liberce Radoslav Kováč v derby s Jabloncem.

Článek

„Musím být maximálně spokojený a nesmírně si tříbodového zisku cením. Tehdy mi v dresu Ústí na teplickém trávníku pomohly proti Jablonci třikrát tyčky mojí branky. A hned jsem si na to vzpomněl, když Jablonečtí teď nastřelili svou první tyčku. A přál jsem si, abych měl znovu štěstí, a vyšlo to. Říká se, že štěstí přeje připraveným, asi jsme tedy byli dobře připravení," líčil Kovář s úsměvem.

A vyjádřil se ke hře celého týmu. „Kluci asi čtyřikrát padali do střel a moc mě podpořili. Podařilo se nám vyřešit několik centrů a ošemetných situací. Za to jim patří dík. Přesto jsem se v jednu chvíli rozčiloval na spoluhráče, protože při jedné standardce nechali volného hráče," rozebíral gólman, který se vrátil z hostování v druholigovém Varnsdorfu.

Janů mu pásku jen půjčil

Vítěznou premiéru si v libereckém dresu proti Jablonci prožil i zkušený Radoslav Kováč.. „Jsem šťastný za celý tým, že jsme vstoupili do ligy vítězně. Přiklonilo se k nám štěstí. Je to dobrá zpráva i pro fanoušky," svěřil se Kováč, který hned při své premiéře v novém působišti vedl tým s kapitánskou páskou. „Tomáš Janů mi říkal, že mi pásku jen půjčil, tak jsem mu ji se třemi body vrátil," prohodil stoper.

Výhru bral jako vklad do jara. „Co si budeme povídat, v tabulce jsme měli po zimě málo bodů a patříme mezi celky, které hrají o záchranu. Když se ještě lépe sehrajeme, snad budeme silnější. Jen mě mrzí, že nepřišlo na premiéru více diváků," uvažoval Kováč.

Na tvrdé zimní podmínky na stadiónu si nijak nestěžoval. „Na to, že se skoro nemělo hrát, byl terén dobrý," mínil zkušený bojovník.

Kováč nastoupil před svým lednovým příchodem do severočeského klubu naposledy na klubové úrovni v Liberci před sedmi lety. V roce 2006 tady hrál za Spartak Moskva proti Slovanu v předkole Ligy mistrů.

„Vím, že nás Liberečtí tehdy trápili, ale přece jen jsme postoupili," vybavil si ostřílený fotbalista. „Ale mám v paměti, že jsem se na libereckém stadiónu představil i v dresu české reprezentace, dokonce jsem dal i gól," uzavřel Kováč, který by se měl stát jednou z hlavních libereckých opor.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.