Hlavní obsah

Lavička nachystal na duel s Plzní motivační videoklip. Zabral a pomohl nám, pochvaloval si po výhře

Praha

Myslel na všechno. Dokonce i speciální videoklip nechal kouč Sparty Vítězslav Lavička před ostře sledovaným duelem s Plzní pro své svěřence nachystat a v přípravě na sobotní partii jim ho opakovaně promítal. „I podzimní penalta odpískaná proti nám v Plzni v něm byla připomenuta, přičemž jsme ale hráčům jednoznačně zdůraznili - nereagovat,“ přiznal letenský trenér, že nechtěl za žádnou cenu dopustit, aby jeho hráči šli do boje o první příčku s krvavýma očima. Natož aby snad v sobě nesli a skousávali pocit křivdy. „To by bylo to nejhorší, co by se mohlo stát. Hráčům jsme naopak připomínali, že se hraje a rozhoduje tady a teď,“ prozrazoval Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spokojený trenér Sparty Vítězslav Lavička po výhře nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Zmiňovaný videoklip nakonec skutečně pomohl. Stejně jako důkladná psychologická příprava, na které si Lavička tolik zakládá.

Lavička: Rozhodla přidaná hodnota

„I proto, že jsme hráčům soustavně opakovali, že dokonalé plnění povinností a taktických úkolů musí provázet i přidaná hodnota, kterou do zápasu dají. A oni to dokázali, v čemž byl hlavní rozdíl mezi námi a Plzní," připomínal sparťanský trenér zásadní rozdíl mezi svým týmem a ligovým lídrem.

Touhu po vítězství, vůli, která z Pražanů pramenila, obrovskou vervu, jež z nich prýštila od první do poslední minuty. Na rozdíl od chladně působících a až příliš profesorky hrajících Západočechů.

„Neřekl bych, že bychom nechtěli na Letné vyhrát. Sparta byla ovšem lepší v pohybu, měla víc druhých míčů, takže byla i u balónu častěji. Proto byla silnější a zaslouženě zvítězila," bránil ovšem své hráče plzeňský kouč Pavel Vrba, i když netajil, že je výsledkem i hrou zklamaný.

„Zbytečně jsme si hru komplikovali složitou rozehrávkou, a protože jsme navíc nebyli vpředu patřičně aktivní a obrannou linii Sparty přes příležitosti Kovaříka či Bakoše nepřekonali, nemohli jsme uspět," glosoval prohru, po níž jeho Plzeň přišla na čele tabulky o tříbodový náskok.

Trenéři přiznali, že i na druhý gól mysleli

„Ale my i Sparta máme dál všechno ve své moci, přičemž jsou zde i další silná mužstva - Olomouc a Jablonec. Pro ligu i diváky jen dobře, že závěr soutěže bude zajímavý," opakoval Vrba, že výsledek z Letné mistrovský rébus zatím neřeší.

Mnohé k němu ale napověděl, i když říci mohl ještě víc. To kdyby Sparta přidala k Lafatově trefě ještě druhou branku a měla by tak ve vzájemné bilanci s Plzní navrch.

„Samo sebou, že jsme ji přidat chtěli, protože jsme si byli vědomi, že při bodové rovnosti by mohlo v konečném účtování i toto kritérium rozhodovat," přiznával letenský trenér Lavička a naznačil, že i proto poslal v samém závěru na trávník Bednáře a po něm Kweukeho. Branky se však nedočkal. „Je třeba vidět i kvality soupeře," připomněl.

„Já to věděl, hráči si byli také vědomi, že prohrát 0:2 by pro nás bylo horší. Čímž ovšem neříkám, že jsme v závěru bránili porážku o gól, neboť jsme samozřejmě prohrát nechtěli," potvrzoval plzeňský Vrba, že i on v závěru utkání počítal a kalkuloval.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.