Hlavní obsah

Co jsme hráli proti Olomouci, to mi hlava nebere, přiznal příbramský kouč Straka

Příbram

Naprosto rozčarovaný, jako by nevěřil, co jeho oči v utkání Příbrami s Olomoucí viděly (0:2), přišel mezi novináře kouč domácích František Straka. Jeho tým prohrál podruhé v řadě a už je znovu vážně namočený do boje o záchranu. Ve zbývajících třech kolech bude hrát o bytí či nebytí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč František Straka při utkání s Olomoucem.

Článek

Co říkáte výkonu svého týmu proti Olomouci?

To, co jsme dneska proti Olomouci hráli, mi jednoduše hlava nebere. My jsme si toho před tímto zápasem předsevzali hodně moc. Chtěli jsme hrát aktivně, agresivně napadat soupeře. Bohužel z toho nebylo vidět na hřišti vůbec nic. Pro mne je opravdu záhadou, proč se tohle stalo. Utkání bylo z naší strany nervózní, byli jsme v křeči. Byli jsme pod tlakem, protože kdybychom vyhráli, mohli jsme se v tabulce posunout někam úplně jinam. Místo toho jsme si situaci sami hodně zkomplikovali. Musím ale sportovně uznat, že Olomouc dnes byla ve všech směrech lepší.

Máte pro výkon svého týmu nějaké vysvětlení?

Ne. Pro mne je to pochopitelné. Byli jsme pozdě v osobních soubojích, nebyli u odražených míčů, abychom dostali soupeře pod tlak. Chyběla kombinace a mezihra, abychom si vytvořili nějaké šance. Nebyly tam ani vůle po vítězství, ani srdce. Nevím proč. Ta křeč byla opravdu veliká, byla vidět neskutečným způsobem na každém hráči. Hodně jsme zklamali nejen diváky, ale i sami sebe.

Hradec prohrál v Budějovicích, nemohl tento výsledek hráče nějak svázat, protože jste mu mohli odskočit na šest bodů a zřejmě už byste měli klid?

Pochopitelně vnímáme, jak hrají soupeři. Ale právě vítězství Budějovic nad Hradcem nás mělo ještě víc nakopnout. To přeci musela být pro hráče obrovská motivace, udělat s Olomoucí tři body. Je pravda, že v některých situacích jsme měli i smůlu, když jsme nastřelili třeba břevno.

Jak budete reagovat? Seřvete hráče?

To není můj styl. Zápas si velmi detailně rozebereme, abychom našli příčiny. Fotbal je krutý. Tentokrát nám ukázal svoji druhou tvář. Bohužel v tu nejméně vhodnou dobu. Kdy jsme potřebovali bodovat.

Nemůže to tým položit psychicky?

Nesmí! Zbývají ještě tři zápasy a ty musíme zvládnout.

Věříte, že dokážete jako známý motivátor mužstvo znovu nastartovat?

To je můj největší úkol. Musím tým nastartovat tak, aby znovu sbíral body. Hráči musí zvednout hlavu. Nic není prohraného, pořád máme situaci ve svých rukou. Pro mne je teď nejdůležitější mančaft znovu nakopnout, aby byl zase úspěšný.

Teoreticky vám mohou k záchraně stačit už jen tři body. Kde vidíte největší šanci je vybojovat?

První krok, který teď můžeme udělat je v následujícím kole v Hradci Králové. Věřím, že tam bude mužstvo hrát úplně jinak, s jiným zaujetím.

Reklama

Související témata: