Hlavní obsah

Plzeň čeká raketový start. Zvládneme ho, ujistil Horváth poté, co Viktorka smázla Kluž

Praha

Neměli proti sobě žádné nazdárky. Vždyť Kluž si obstojně vedla v minulé sezóně Ligy mistrů, kde dokoknce dokázala vyhrát na půdě Manchesteru United. Přesto si fotbalisté mistrovské Plzně v závěrečném zápase na soustředění v Rakousku zastříleli a rumunskému soupeři vyprášili kožich v poměru 4:1. Forma přichází v pravý čas, novou sezónu odstartuje Viktoria v raketovém tempu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth v utkání proti Spartě.

Článek

Renomovaný soupeř nevěděl, co se s ním děje. A to ještě Západočeši litovali, že Kluži nenasypali mnohem víc gólů. „V prvním poločase jsme byli podstatně lepším týmem, kromě tří branek jsme si vytvořili i několik dalších příležitostí, které ovšem zůstaly neproměněny," hodnotí kapitán Pavel Horváth pro klubové stránky.

Závěrečný hvizd vydařeného úterního duelu zároveň ukončil devítidenní soustředění v rakouském Westendorfu. Plzeňští zamířili domů a přesně o půlnoci dorazili ke stadiónu ve Štruncových sadech. Náladu jim kazilo pouze zranění Michala Ďuriše a zdravotní komplikace Marka Bakoše. „Oba hráči ve středu podstoupí podrobnější vyšetření v plzeňské fakultní nemocnici," sdělil tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Jeden den volno, pak ostrý start

Ve středu dopřál trenér Pavel Vrba týmu volný den na odpočinek. Od čtvrtka se však Západočeši začínají připravovat na páteční Superpohár s Jabloncem a na úterní utkání druhého předkola Ligy mistrů se Sarajevem.

Plzeňáky provázely zdravotní problémy již od začátku letní přípravy. Kapitán věří, že on sám bude do ostrého startu sezóny v pořádku. „Jelikož Superpohár hrajeme v pátek a Ligu mistrů v úterý, věřím, že na tom budu zdravotně ještě o něco lépe," říká Horváth.

Soustředění si pochvaloval. „Byli jsme ve Westendorfu spokojení, už jsme tam byli potřetí nebo počtvrté. Jediným vážnějším problémem se jeví zranění Michala Ďuriše. To nás všechny mrzí, protože je samozřejmě podstatně lepší nastupovat v plné síle."

Tím spíše, že sezónu odstartuje český mistr v pekelném tempu. „Výhodou je, že máme dostatečně široký kádr a pokud někdo nebude úplně zdravý nebo se bude cítit unavený, máme kým ho nahradit. Ale jsem přesvědčen, že to zvládneme," ujišťuje Horváth.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.