Hlavní obsah

Byly to jiné Teplice než na jaře, ocenil výkon soupeře kouč Slovácka Habanec

Teplice

Zcela zbytečně si fotbalisté Teplic zkomplikovali skvěle rozehraný zápas prvního kola Gambrinus ligy se Slováckem. Ještě čtvrt hodiny před koncem vedli tříbrankovým rozdílem a domácí diváci se těšili na bezproblémový závěr. Místo toho ale hosté dvěma góly v krátkém sledu utkání notně zdramatizovali. Severočeši se tak o výhru museli strachovat až do konce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic slaví s fanoušky vítězství nad Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Teplický trenér Zdeněk Ščasný si proto po vítězství 3:2 nejvíce cenil tří bodů i odvety za jarní domácí debakl 0:4 s tímto soupeřem. „První kolo je loterie a provází ho i nervozita. Přesto jsme odehráli výborných sedmdesát minut a s výkonem jsem byl spokojen. Pak došlo na naší straně ke ztrátě koncentrace a kluci si mysleli, že zápas v pohodě dohrají. Byla tam i vynucená střídání, která souhře nepomohla," rozebíral Ščasný. Mrzelo ho, že jeho svěřenci pustili hosty do standardních situací. „Slovácko je umí zahrávat i díky výškové převaze," vysvětloval domácí kouč.

Severočeši představili v neděli tři nové hráče. „Levý bek Krob i Nivaldo na levé straně zálohy nadstandardním výkonem ukázali, že budou přínosem. Útočník Salami ještě není v takové formě, jaké jsem ho znal. Ale dohání tréninkový výpadek a věřím, že by mohl vytvořit nebezpečnou útočnou dvojici s momentálně zraněným Mahmutovičem," řekl Ščasný na adresu letních posil.

Habanec: V příštím kole je potřeba zvýšit agresivitu

Zařazení tří hráčů z Afriky bere teplický trenér velmi pozitivně. „Všichni jsou kreativní a aktivní při hře směrem dopředu. Ale nelze je jen chválit. Třeba autor dvou gólů Litsingi dvakrát zaspal při rozehrání standardek. Kabina tuhle trojici vzala výborně. Kluci v týmu cítí, že nám mohou pomoci. Jsou výborní i po povahové stránce," mínil Ščasný.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec i přes mocný finiš svého týmu zůstal kvůli porážce kritický. „Prohráli jsme zaslouženě. Hlavním důvodem bylo totální nenasazení našich hráčů v první půli, kdy Tepličtí byli běhavější, lepší a silnější na míči."

Kouč Moravanů poté vyzdvihl i další přednosti domácích. „Sportovně uznávám kvality soupeře, který se představil ve výborném světle. Byly to jiné Teplice, než na jaře. A považoval bych za hodně nešťastné pro ně, kdybychom třeba vyrovnali. Odjíždíme samozřejmě smutní a zklamaní, že jsme nebodovali. A dobře víme, že v příštím kole proti Jihlavě je potřeba zvýšit agresivitu," dodal Habanec.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.