Hlavní obsah

Povedl se nám snový vstup do utkání, zářil autor dvou gólů Sparty Lafata

Jihlava

Sparťanští fotbalisté si před čtvrteční odvetou druhého předkola Evropské ligy se švédským Häckenem zvedli sebevědomí, když v prvním kole nového ročníku Gambrinus ligy snadno přehráli 4:1 Jihlavu. Základ vysokému vítězství Pražanů na Vysočině položil kapitán David Lafata, který dvěma rychlými góly vnesl do řad letenského týmu klid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata slaví vstřelení branky na hřišti Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

„Povedl se nám snový vstup do utkání. Dát dvě branky z prvních dvou střel se hned tak nepodaří," liboval si sparťanský kanonýr. „Poučili jsme se z pohárového střetnutí. Byť jsme domácí nechali na konci poločasu snížit na 1:3, vítězství jsme si tentokrát už vzít nenechali. Naše čtvrtá branka po pauze definitivně rozhodla," liboval si.

Lafata měl za to, že dvěma brzkými trefami vzalo jeho mužstvo domácím vítr z plachet. „Jihlava totiž spoléhá hlavně na brejky. A my jsme ji záhy donutili otevřít hru. To jí vůbec nevyhovovalo. Takže tentokrát hrozila pouze při standardních situacích. Jednu jsme sice neuhlídali, ale naštěstí to pro nás nemělo žádné fatální následky," těšilo jednatřicetiletého útočníka.

Lafata přitom původně v Jihlavě neměl kvůli vyloučení ještě z minulého ročníku nejvyšší soutěže vůbec nastoupit. „Můžu být jen rád, že mi disciplinárka změnila zbytek trestu na podmínku. Jinak bych po dvou gólech Häckenu další dva na Vysočině nepřidal. Takhle je teď pro mě všechno mnohem veselejší," radoval se sparťanský forvard.

Do švédského Göteborgu teď sparťané pocestují k odvetě s Häckenem v dobré náladě. „Vstup do ligy se nám povedl, po vysoké výhře si nyní budeme víc věřit. Na naší složité pozici ovšem tři body z Vysočiny absolutně nic nezměnily. Když ale podáme stejně dobrý výkon, měli bychom zápas zvládnout a ve Švédsku vyhrát. Nebylo by pro nás vůbec dobré rozloučit se s Evropskou ligou hned po úvodním dvojzápase," odháněl Lafata chmurné myšlenky.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.