Hlavní obsah

Celí my, povzdechl si teplický Vachoušek, když aplaus zase vystřídaly nervy a strach o výhru

Teplice

To jsou zvraty. Pro fotbalová Stínadla ale charakteristické. Stejně jako v ligovém prologu se Slováckem vystřídaly i v duelu s Duklou osmdesát minut radosti a aplausu nad proměnou, kterou Teplice letos na podzim prožívají, nakonec zase nervy. „Celí my. Místo abychom přidali třetí gól, znovu jsme si závěr zkomplikovali," povzdechl si domácí Štěpán Vachoušek, když mezinárodní teplická legie Pražany přece jen udolala a i druhé domácí vystoupení proměnila ve výhru.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost teplických hráčů z úvodní branky, jejímž autorem byl Admir Ljevakovič (v popředí), vlevo je Eugene Salami a vpravo Franci Litsingi.

Článek

Ambiciózní Dukle přitom úvod duelu dvou neporažených celků doslova nahrál na smeč. Právě Vachoušek posílal míč za vlastní obránce, čímž doslova vyzval ke skórování snajpra Pražanů Zbyňka Pospěcha. Ani při čtyřgólové kanonádě před týdnem proti Olomouci se v podobně vyložené příležitosti nezjevil.

Snajpr se zlobil, trenér ale také

„To jsem dát měl," uznal Pospěch, ale jen v neproměněné šanci chybu neviděl. „Domácí se na nás prostě perfektně připravili a naši obvyklou kombinační hru nám nedovolili," zlobil se na sebe i spoluhráče snajpr z Julisky Zbyněk Pospěch.

Na rozhodčího Patáka také... V závěru sice proti domácím odpískal penaltu, kterou Malý proměnil, čímž zabrnkal Severočechům pořádně na nervy, jenže Pospěch viděl i dvě další. „Výsměch, když mě obránci stáhnou za dres k zemi a sudí mně řekne, že jsem soupeře držel já," nedokázal krotit svou zlobu.

Přitom právě on mohl dát zápasu úplně jiný vývoj. A Berger, jemuž se za bezbrankového stavu nabídla příležitost stejně tutová, také. „Tam se zápas zlomil. Místo abychom šli do vedení, nabídli jsme ho Teplicím. A ke všemu po našem autovém vhazování a tudíž hodně lacino," vyčítal svým hráčům trenér Dukly Luboš Kozel, jenž nespokojenost s výkonem svého týmu nijak neskrýval. „Teplice se na nás sice připravily, ale my jsme schopni lepších výkonů i výsledků. S první půlí jsem byl pramálo spokojen, s druhou ještě méně."

Proměnu si pochvalují všichni

Kabina Severočechů se naopak vznáší na vlnách euforie. Aby ne, když po loňské mizérii zažívají teplická Stínadla hotovou euforii. Nejen z výsledků, ale i fotbalu, který Ščasného tým po letním zemětřesení v hráčském kádru zatím předvádí.

„Není to o nakopávaných balónech, jako na jaře. Hrajeme hodně kombinačně, což mně sedí, protože jsem hráčem, který chce co nejčastěji míč," libuje si Vachoušek. „A ofenzivně, neboť všechny nové posily do sestavy zapadly a jejich přítomnost je znát. Paráda," pochvaluje si Admir Ljevakovič, jenž Teplice nasměroval k výhře prvním gólem.

Pokoru pánové, připomíná Ščasný

„Jen se ještě musíme naučit využívat vypracované šance, abychom si podobných hektických závěrů vyvarovali. Dali jsme sice dva góly, ale příležitostí jsme měli daleko víc. A vyloženějších," drží se i po víc než nadějném startu do ligového podzimu při zemi trenér Severočechů Zdeněk Ščasný, podle něhož se na závěrečné hektice a strachování o výsledek tentokrát podepsala vynucená střídání, k nimž byl nucen sáhnout.

„Narušila skladbu mužstva," argumentoval domácí kouč, který i přes zisk sedmi bodů v úvodních třech kolech cíle a plány nemění.

„Začali jsme sice ligu slibně, ale musíme zachovat pokoru, protože podzim teprve startuje," připomínal svým svěřencům.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Sparta 30 78 : 19 79
2 Plzeň 30 64 : 21 66
3 Ml. Boleslav 30 54 : 38 50
4 Liberec 30 37 : 46 48
5 Teplice 30 51 : 35 46
6 Slovácko 30 43 : 40 40
7 Dukla 30 35 : 37 38
8 Jihlava 30 45 : 50 37
9 Brno 30 32 : 42 37
10 Ostrava 30 33 : 43 35
11 Jablonec 30 43 : 53 34
12 Příbram 30 34 : 49 34
13 Slavia 30 24 : 51 30
14 Bohemians 30 26 : 40 30
15 Olomouc 30 42 : 60 29
16 Znojmo 30 32 : 49 27

Reklama

Související témata: