Hlavní obsah

Koloušek si přeje aby bylo normální, že nastupuje

PRAHA

V úvodním utkání jarní části se v dresu pražské Slavie vrátil na trávník její špílmachr Václav Koloušek. Opora sešívaných úspěšně překonala těžkou nemoc a po téměř desíti měsících se opět zapojila do kolotoče fotbalové ligy. V rozhovoru pro deník Právo Koloušek přiznává, že nervozitu cítil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek - archivní foto

Článek

Cítil jste nervozitu, když jste šel na trávník? Nějaká tam byla, ale ne moc. Jinak jsem byl v klidu. Cítil jsem odpovědnost vůči mužstvu. Kdyby zápas skončil 3:3, nebylo by to příjemné.

Uvědomoval jste si, že nastupujete možná do nejtěžší fáze utkání? Určitě, ale pořád jsme vedli, běžela sedmasedmdesátá minuta. Kontrolovali jsme hru. O to jsem to měl jednodušší.

Počítal jste vůbec s tím, že si proti Sigmě zahrajete? Trochu ano. Druhý poločas jsem se rozcvičoval s tím, že na trávník půjdu. Kdybych nešel, nic by se nestalo.

Před týdnem proti Liberci jste se ale necítil ráno moc dobře a vůbec jste se rozmýšlel, zda nastoupíte. Jak vám bylo tentokrát? Dnes to bylo dobré. Minulý týden jsem víc běhal v tréninku. Možná se nastřádala únava. Tentokrát to bylo opravdu lepší.

Byl to pro vás obtížnější zápas tím, že šlo o ligové utkání, než před týdnem, kdy jste nastupoval poprvé, ale do přípravného duelu? Co se týká mých pocitů, ani ne. Jiné to bylo z pohledu diváků. Bylo jich mnohem víc a vytvořili pro mne příjemnou atmosféru. To jsem ani nečekal. Moc jim děkuji, ale přeji si, už aby bylo normální, že nastupuji na hřiště, a nebyla kolem toho taková show, byť pro mne příjemná. Věřím, že to bude lepší i co do klimatických podmínek. Bude tepleji a já budu přidávat další minutky a prodlužovat pobyt na hřišti.

S čím vás posílal trenér Csaplár na trávník proti Olomouci? Řekl mi, že budu hrát vlevo. Měl jsem si držet pozici před Zbončákem, abych ten prostor neotvíral. Dopředu jsem měl volnost, ale my jsme neměli tolik míčů, abych se tlačil k soupeřově brance.

Na co jste myslel, když jste přišel na trávník? Hlavně jsem se soustředil na to, abych pokud možno nezkazil moc balónů a realizoval to, co mi řekl trenér. To znamená, abych byl v pozici, kam mne poslal, a osahal si to. Pro mne je tohle teď nejdůležitější. Vůbec nejde o to, něco vymýšlet nebo dělat navíc. To přijde časem.

Fanoušci vás přivítali na trávníku skvěle, co říkali spoluhráči a protihráči? Po zápase mi gratulovaly oba týmy. Pro mne bylo nejdůležitější, že jsme vyhráli. Vždyť loni na jaře pro mne byl posledním vítězný zápas s Olomoucí. Vrátil jsem se skoro po deseti měsících a zase jsme vyhráli nad Sigmou.

Na kolik minut se cítíte fyzicky? Těžko říct. Ještě jsem nezkoušel hrát pětačtyřicet minut. Neumím to odhadnout, ale myslím si, že dvacet, možná i třicet už možná zvládnu. Teď je to u mne o kondici a nabírání síly, bez toho to nejde.

Trénujete s mužstvem? Už s ním trénuji při herních trénincích. Neběhám s nimi, to ne. Ale chodím zase hodně do posilovny. Mám kondičního trenéra, běhám třeba tady ve strahovském tunelu. Běhám už čtyřicet minut v kuse.

Reklama

Související témata: