Hlavní obsah

Kováč opouští Spartu, míří do Spartaku

Obránce Radoslav Kováč přeci jen opouští kádr lídra Gambrinus ligy a přestupuje do Spartaku Moskva. Informaci v neděli potvrdilo vedení Sparty na své internetové stránce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radoslav Kováč v zápase s Lyonem v Lize mistrů atakuje Wiltorda.

Článek

Kováč, který včera chyběl Spartě v zápase s Chmelem Blšany, v Moskvě podepsal smlouvu na čtyři roky.

Spartak měl dlouho o Kováče zájem, ale nedávo viceprezident Sparty Daniel Křetínský oznámil, že jednání byla ukončena. Jak uvedl včera při přímém televizním přenosu, Spartak navýšil cenu za hráče, proto se za jednací stůl znovu zasedlo a nakonec Kováč přestupuje. Z jeho slov vyplynulo, že Spartak za Kováče zaplatí okolo 140 miliónů korun. Cena ale nebyla potvrzena.

Křetínský se za své předchozí prohlášení o ukončení jednání na webu Sparty omluvil: "Rád bych se sportovní veřejnosti ještě jednou omluvil za naše předchozí prohlášení o tom, že Radek v této sezóně do Spartaku nepřestoupí. Jen zopakuji, že toto prohlášení odpovídalo tehdejší vzájemné dohodě obou klubů. Následně ale Spartak přehodnotil své stanovisko a výrazně zlepšil finanční parametr přestupu. Po vyhodnocení této nové nabídky jsme dospěli k závěru, že realizace transferu za těchto podmínek je v zájmu Sparty, Radka i celého českého fotbalu."

Kováč z Moskvy prostřednictvím sparťanské stránky vzkázal: "Je to nová výzva, těším se na ni, ze Sparty se mi určitě neodchází lehce, nabídka Spartaku se však nedala odmítnout. Sparta mi dala příležitost hrát na mezinárodní úrovni a i díky tomu jsem se dostal do reprezentace, chtěl bych za tuto šanci letenskému klubu poděkovat."

Sparta přiznává, že ztráta opory zadních řad je pro ni problém, což se ukázalo už ve včerejším zápase, kdy se Blšanům podařilo na Letné vstřelit dvě branky. [celá zpráva] "Vývoj jednání bohužel vedl k situaci, kdy na odchod Radka nejsme po sportovní stránce stoprocentně připraveni. Tuto skutečnost bychom rádi napravili během příštích několika dnů," dodal v prohlášení viceprezident Křetínský.

Reklama

Související témata: