Hlavní obsah

Teplická stínadla přivítají Jablonec

PRAHA

V neděli od 17:00 jsou na programu 19. kola fotbalové Gambrinus ligy dva zápasy. Třetí Teplice budou hostit pátý Jablonec a na hřiště desátých Blšan se chystá osmý Baník Ostrava. Defenzivní řady Teplic posílí olympijský vítěz ze Sydney Kamerunec Patrice Abanda, naopak v Blšanech bude Baníku chybět zraněný Martin Lukeš.

Foto: www.fkteplice.cz

Stadion fotbalistů FK Teplice

Článek

Severočeské derby bude pro Teplice znamenat zahájení jarního boje o účast v pohárové Evropě. Právě tento cíl je pro funkcionáře klubu prioritní. Neúčast Tomáše Hunala kvůli zranění je stejně jako Tesaříka jistá. Oba týmy se budou muset obejít bez potrestaných jabloneckého Michala Korduly a teplického Ondřeje Szabo.

Tepličtí nechtějí podle trenéra Vlastislava Marečka opakovat výpadek v zápase 17. kola s nováčkem ligy Mladou Boleslaví. Severočeši uhráli remízu 1:1. "Chceme se rehabilitovat za nepovedený závěr předešlého domácího zápasu s Mladou Boleslaví. Musíme se vyvarovat chyb v obraně a věřím, že si vytvoříme dostatek šancí ke skórování. Hráči jsou po týdenní nucené pauze zdravě nažhaveni, což je první předpoklad úspěchu," řekl Právu teplický trenér.

Jablonečtí se pokusí na Stínadlech odčinit pondělní domácí plichtu se Slováckem. "Teplice mají od podzimu pořád vysokou kvalitu a jsou favoritem. Nebudeme ale jen bránit bezbrankovou remízu," tvrdil trenér Petr Rada.

Před zápasem
Podzimní střetnutí
Jablonec - Teplice 1:1
Z tabulky
3.Teplice1787217:1331
5.Jablonec1776419:1527

Ostravský Martin Lukeš se podle informací na oficiálních stránkách klubu zranil při při čtvrtečním tréninku na umělé trávě ve Vítkovicích. "Kvůli poraněnému kolenu a kotníku bude muset podstoupit drobný chirurgický zákrok na menisku." Baníku bude chybět asi dva až tři týdny. Na marodce je i Martin Raška, který má natrženou ledvinu.

Blšany budou naproti tomu postrádat zraněného Šelicha  a za karty pykajícího Vorla.

Před zápasem
Podzimní střetnutí
Ostrava - Blšany 1:0
Z tabulky
8.Ostrava1757519:2222
10.Blšany1854915:2619

Devatenácté kolo domácí nejvyšší fotbalové soutěže v pondělní zakončí zápas Slavia - Mladá Boleslav.

Výsledky dalších zápasů 19.kola
Sobota 12. března
Č.Budějovice - Sparta 1:2
Slovácko - Drnovice 2:1
Příbram - Olomouc 0:0
Opava - Brno 2:0
Liberec - Zlín 1:1
Neděle 13. března
Teplice - Jablonec 17:00 hod
Blšany - Ostrava 17:00 hod
Pondělí 14. března
Slavia - Mladá Boleslav 16:30 hod

Reklama