Hlavní obsah

Lesák spasil v nastavení Příbram

PŘÍBRAM

Necelé čtyři minuty dělily Liberec, který vedl na hřišti Marily šťastným gólem Zápotočného, od první jarní výhry,. Jenže do role spasitele Příbrami se v úterní dohrávce 17. kola 1. ligy pasoval obránce Lesák, který ve 4. minutě nastavení zařídil parádní střelou z téměř třiceti metrů remízu. Liberec přesto prodloužil svou sérii bez porážky už na tucet zápasů.

Článek

"Dali jsme gól v 90. minutě a lepší už to snad ani nemohlo být. Ale Příbram dokáže ještě tohle zremizovat. Jsem strašně zklamaný," kroutil hlavou kouč hostí Stanislav Griga. Na těžkém terénu se hrál průměrný fotbal. Domácí měli v první půli převahu, ale náznaky slibných akcí končily většinou před soupeřovou šestnáctkou. Liberec spoléhal spíš na brejky, ale byl téměř neškodný.

Po přestávce předvedl jeden ze světlejších momentů Penner, když se zdálky opřel do balónu, ale Hauzra nepřekonal. Na druhé straně měl blízko ke gólu Polák, jenže odražený míč po rohu poslal z pár kroků vysoko nad. V 68. min. zahrávali domácí trestný kop, který prošel až k Rajtoralovi, který však ve skluzu o pár centimetrů minul branku. Tentýž hráč se zanedlouho blýskl pěknou střelou k tyči bodlem z úhlu, ale liberecký gólman míč vytáhl na roh.

Marila musela v závěru vystřídat brankáře Sňozíka, který se srazil s Doškem a poranil si levý kotník. Byl to klíčový moment, protože Pařízek vzápětí trestuhodně pustil střelu Zápotočného z hranice šestnáctky. Liberec už pomalu slavil, jenže bývalý obránce Bohemians Lesák byl proti - jeho dalekonosný pokus zapadl přesně k tyči a zaskočil Hauzra. "Fotbalový bůh byl nakonec spravedlivý. Za předvedený výkon je remíza minimem, co jsme si zasloužili," uvedl trenér Příbrami Pavel Tobiáš.

Příbram - Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 90.(+4) Lesák - 90. Zápotočný. Rozhodčí: Čuřín - Pokorný, Kafka. ŽK: Mácha - Polák, Ančic, Hamouz, Zápotočný. Diváci: 2286.
Příbram: Sňozík (85. Pařízek) - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Otepka, Riegel, Čupr, Rajtoral - Huňa (90. Navrátil), Mendy (69. Klesa). Trenér: Tobiáš.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Lukáš, Košťál, Hamouz - Kisel, Abrahám, Polák, Papoušek (70. Ančic) - Slepička (76. L. Došek), Pospíšil (46. Zápotočný). Trenér: Griga.
TABULKA

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.