Hlavní obsah

Možná nás v lize nechtějí, postěžoval si po prohře se Slováckem znojemský bek Cihlář

Brno

Sudímu Michalu Patákovi nemohou přijít na jméno. Výkon rozhodčího v prvoligovém zápase mezi fotbalisty Znojma a Slovácka rozzuřil Jihomoravany natolik, že chybělo jen málo, aby po závěrečném hvizdu nedošlo na brněnském stadiónu k inzultaci. Hlavně v Patákových sporných verdiktech spatřovali příčinu porážky 1:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Znojma Vlastimil Hrubý inkasuje gól v utkání se Slováckem.

Článek

Znojemským ležela v žaludku především neodpískaná penalta po střetu hostujícího brankáře Melichárka s útočníkem Vašíčkem ve 20. minutě za stavu 1:0 pro tým z Uherského Hradiště. Pět minut před pauzou pak zvýšil na 2:0 Ondřejka. Gól platil, přestože si před ním střelec pomohl zcela evidentně rukou.

„Naprosto nerozumím tomu, proč ji asistent rozhodčího, který od toho stál pár metrů, nemával. Ruka byla naprosto jednoznačná," krčil bezmocně rameny znojemský obránce Tomáš Cihlář, kolem něhož se Ondřejka blízko postranní čáry přehnal. „Vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Nepřihodilo se nám to po postupu do ligy poprvé. Je docela možné, že nás v ní někdo nechce," přemítal Cihlář nakvašeně.

Jeho celek pak dostal chvíli před koncem prvního poločasu po vyloučení hostujícího Rady možnost hrát po zbytek střetnutí přesilovku, avšak navzdory trvalému tlaku dokázal až v úplném závěru jen snížit. „Štve nás to. Už jsme konečně chtěli z posledního místa v tabulce výš. Takhle jsme na něm ještě víc přišpendlení," posteskl si.

Trenéra Znojma Leoše Kalvodu vytočil ještě víc neodpískaný zákrok Melichárka na Vašíčka. „I kdyby byl Melichárek u balónu dřív, jak někdo tvrdí, jasné podražení se přece musí i tak pískat. Nehledě na to, že při podobném faulu na Doška na druhé straně neváhal Paták s odpískáním desítky ani okamžik," láteřil Kalvoda.

Habanec: Spokojený jsem jen s třemi body

Vzápětí ovšem připustil, že za nezdar jeho mužstva mohou i promarněné šance. „Hlavně ve druhém poločase jsme si jich vytvořili nebývalé množství. Některé byly tak tutové, že se musí proměnit," našel Kalvoda chyby i ve vlastních řadách.

Zástupci Slovácka odmítali, že by jim rozhodčí k vítězství pomohl. „Ano, před gólem jsem se asi dotkl míče rukou. Byla ovšem u těla, a kdyby sudí akci přerušil, bylo by to hodně přísné," domníval se autor druhé branky hostů Václav Ondřejka.

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec tvrdil, že obě situace, po nichž vzplanuly na stadiónu obrovské vášně, viděl z velké dálky. „Netroufám si je tudíž hodnotit. Mě spíš zajímá výkon mého mužstva, a ten nebyl snad s výjimkou zhruba čtvrthodiny v první půli dobrý. Spokojen mohu být tudíž jen se třemi body. Jsem naštvaný na Radu, který se nechal hloupě vyloučit. Naprosto zbytečně jsme si tím střetnutí zkomplikovali. Nad tím, co pak Znojmo neproměnilo, zůstává až rozum stát. Štěstí, které nám absolutně nepřálo v minulém utkání s Duklou, jsme si vybrali zpátky," uznal Habanec.

Reklama

Související témata:
Tomáš Cihlář