Hlavní obsah

Kádr je omezený, nemáme alternaci v útoku, smutnil Šilhavý po prohře s Duklou

Liberec

Nebyla to úspěšná generálka na čtvrteční pohárovou bitvu s Freiburgem. Libereckým fotbalistům se sobotní zápas s pražskou Duklou nepovedl. Podlehli 0:1 a umožnili svému přemožiteli, aby se na Slovan dotáhl v tabulce na rozdíl jediného bodu. Takže rozpaky netajil ani trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý

Článek

„Nehovoří se mi dobře. Samozřejmě nás prohra mrzí v kontextu toho, že před sebou máme důležitý zápas na evropské scéně. Proti Dukle jsme vstoupili do utkání velice špatně. Zaspali jsme celý první poločas. Dukla se lépe pohybovala, její hráči byli u každého míče dříve. A vytvořili si i díky nám několik šancí," připomněl Šilhavý, že výkon jeho svěřenců nebyl zdaleka optimální.

„Ve druhém poločase jsme chtěli zvýšit agresivitu, ale paradoxně jsme dostali gól. Pak se soupeř stáhnul, čekal na brejky. Snažili jsme se útočit a v závěru jsme přece jen měli i šance, které jsme neproměnili. Ale to je náš dlouhodobější problém," analyzoval liberecký kouč.

V lize nevyhráli popáté za sebou

Slovan Liberec nevyhrál v lize popáté v řadě. „Náš kádr je docela úzký, jeho šíře je v podstatě omezená. Když se některým hráčům nedaří, potřebovali by si odpočinout. Mnozí už odehráli na podzim snad pětadvacet zápasů a vnímám, že třeba nemáme alternaci za Rabušice v útoku. A možná se projevuje i únava z náročného programu. Ve středové řadě nastupují mladí kluci Rybalka, Pavelka, Kalitvincev, Sackey a chybí jim větší zkušenost. A snad i proto dáváme málo branek," uvažoval Šilhavý.

A přece jen se trošku usmál, když se zmínil o nadcházejícím duelu. „V lize se nám před pohárem nevedlo, ale pak jsme bodovali v Evropě. Přál bych si, aby tenhle model pokračoval i ve čtvrtek. To by znamenalo, že by to proti Freiburgu dopadlo dobře. Pro většinu z nás to bude velký zápas," podotkl trenér.

Někteří hráči si posteskli, že pokud bude Slovan v lize dál ztrácet, příští rok se ho třeba evropské poháry kvůli horšímu postavení v tabulce týkat nebudou. „Je dobře, jestli si to takhle uvědomují," uzavřel Šilhavý.

Reklama

Související témata: