Hlavní obsah

Rekordman Vrba se již dnes loučí s Plzní, přísná pravidla Ligy mistrů totiž rozlučku neumožní

Plzeň

Vyslyšel volání reprezentace a spolu s asistentem Karlem Krejčím v zimě zamíří na Strahov. Pavla Vrbu tedy v neděli večer čeká poslední z rekordní řady utkání na lavičce jednoho ligového klubu. Od 19:00 se postaví k 157. zápasu jako hlavní trenér Viktorie Plzeň a soupeřem mu bude celek z Příbrami. Přímý přenos vysílá Fanda, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba během utkání základní skupiny Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Článek

Trochu předčasné loučení, to se ví. Plzeň přece ještě 10. prosince čeká utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva, v němž se rozhodne, zda Viktoria postoupí do jarních bojů Evropské ligy. Plzeň se ovšem s Vrbou i Krejčím musí rozloučit již před utkáním s Příbramí. Přísná pravidla organizace duelů UEFA totiž tento ceremoniál při následujícím utkání s CSKA neumožňují.

S domácí soutěží se ale úspěšný kouč loučí tak jako tak. „Na nostalgii není prostor, ještě nás čeká Champions League a po zápase s Příbramí budeme pokračovat dalších deset dní v práci. Možná to přijde v posledním zápase s CSKA. Já jen doufám, že oba tyto zápasy budou vítězné a budu na ně dlouho vzpomínat," svěřil se Vrba klubovým stránkám.

Mužstvu vypsal speciální prémie

Za zvládnutí dvou posledních utkání slíbil kabině speciální prémii. „Je to mimořádná odměna, ale souvisí to i s nějakými narozeninami. Budu se podílet na oslavě, kterou budou mít hráči na závěr podzimní části sezóny. Pokud zvládnou tyto zápasy, přispěju jim nějakou korunou," avizuje trenér, který dovedl Viktorii ke dvěma mistrovským titulům.

Vedoucí Sparta v sobotu vyhrála v Jablonci, takže odskočila Plzni o osm bodů. Viktoria proto s Příbramí nebere nic jiného než tři body. A po středeční porážce na hřišti Manchesteru City se musí zase rychle koncentrovat na domácí soutěž.

„Bereme Příbram jako mužstvo, které u nás bude hrát zodpovědně a důsledně. Bude záležet na nás, jestli dokážeme brzy jejich defenzivní val prolomit. Na druhou stranu jejich poslední výsledek 5:0 s Jihlavou je pro nás varováním," poukázal Vrba.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.