Hlavní obsah

Kouč Slavie Koubek si oddychl, na tabulku se mu dobře nekoukalo

Praha

Ta hrozba nad fotbalisty Slavie reálně visela. Že by přezimovali na posledním místě tabulky, s tím by se nikomu na dovolenou dobře neodcházelo. Výhrou nad Libercem to však slávisté odvrátili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Koubek

Článek
Fotogalerie

„Je to strašná úleva. Na tabulku se opravdu nekoukalo dobře," oddychl si trenér Slavie Miroslav Koubek. „Měli jsme obrovskou motivaci vyhrát. Šli jsme za tím s odhodláním, bojovností, byla tam z naší strany i kvalita. Ale celkově šlo o vydřené vítězství," věděl kouč.

Ve druhé půli, kdy slávisté vedli 2:1, dokonce sudí Jílek odpískal pro Liberec penaltu, ale po konzultaci s asistentem ji správně odvolal, protože Škoda nefauloval. „Jsem rád, že jsme to zvládli," těšilo Koubka.

Radost měl i kvůli vydařené rozlučce kapitána Kisela. „On sám dokázal mužstvo neskutečně nabudit. Říkal všem: Já přece nemůžu odejít s porážkou. Týmu jeho burcování obrovsky pomohlo. Ale mrzí mě, že končí. I když vím, že je to definitivní, přemlouvat ho je zbytečné," uvedl Koubek.

Trenéři námezdní otroci, smál se Koubek

Kisel by měl pod novými ruskými majitel vykonávat funkcí sportovního ředitele Slavie, i když to zatím ještě nikdo oficiálně nepotvrdil. „Uvidíme, jak tady budou rozdělené frčky a výložky," řekl s úsměvem Koubek. „Karol může být v hierarchii nade mnou, my trenéři býváme často námezdní otroci," usmíval se kouč.

Dobře ví, že tým potřebuje během zimy posílit. „Minimálně na dvou až třech postech, hlavně v ofenzivě. Zas v tom týmu nemůžeme dělat nějaký velký kolotoč, to by taky nedělalo dobrotu," dodal trenér Slavie.

S týmem získal od svého příchodu do Edenu v osmi zápasech devět bodů. „Ke spokojenosti mi chybí nejméně čtyři bodíky. Stačilo k tomu, abychom trefili prázdnou bránu s Brnem a v Plzni. Kdyby tam spadlo jen tohle a nic jiného, máme o čtyři body víc," věděl Koubek.

Reklama

Související témata: