Hlavní obsah

Cipro vede Jihočechy z propasti, už podruhé vyhráli

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli i druhý zápas pod vedením nového trenéra Františka Cipra. I tentokrát se jim vyplatilo, že bojovali až do konce. Prakticky se opakoval scénář z utkání s Drnovicemi, vítězný gól vstřelil Chlebek dokonce až ve třetí minutě nastaveného času.

Článek

Jablonec jako by se bál účasti v pohárové Evropě. Zatímco na podzim byla Střelnice nedobytná, na jaře si z ní odvezly po třech bodech týmy ze dna tabulky. Po Opavě ji vyloupili i Jihočeši.

Začali zostra a už ve druhé minutě Lafata ranou bez přípravy prověřil brankáře Špita. Na druhé straně po zaváhání obrany hostů Kotyza vlétl do pokutového území a gólman Kafka s námahou vyrazil střelu na roh.

Jablonec se musel nečekaně obejít bez své opory Klapky, který si den před zápasem na tréninku natáhl sval. A v 6. minutě přišli domácí o dalšího klíčového hráče, když obránce Hrotek byl vyloučen. Rozhodčí posoudil jeho střet s unikajícím Kuličem jak faul a zamření gólové šance. K všeobecnému překvapení vytáhl červenou kartu.

Jablonec musel přeskupit sestavu, což jeho hru negativně ovlivnilo a v prvním poločase už nevystřelil na branku. Naopak kapitán hostí Kulič se v 37. minutě protáhl v pokutovém území mezi zkoprnělými obránci a prudkou střelou z úhlu otevřel skóre.

Po změně stran na hřišti narůstala nervozita, množily se žluté karty za protesty. Jablonec získával převahu, ale v 70. minutě mohl inkasovat, když Svoboda napřáhl z hranice šestnáctky a trefil tyč domácí branky. Hned z protiútoku se Smíšek otočil kolem obránce a jeho střela byla v poslední chvíli sražena na roh.

Vyrovnání se domácí dočkali v 79. minutě po akci střídajících hráčů. Přihrávku Nesvadby proměnil Hušek v gól střelou po zemi k tyči podél brankáře. V 89. minutě měl Smíšek na dosah jablonecké vítězství, ale jeho ránu kryl na brankové čáře Kafka.

Nakonec se v nastaveném čase radovali hosté. Po faulu Čížka rozehrával Krajčik přímý kop téměř z poloviny hřiště. Na jeho centr do pokutového území netakticky vyběhl brankář Špit, srazil se s obráncem Laštovkou a Chlebek hlavou zajistil hostům tři body. Autor gólu si poté na oslavu svlékl dres, za což viděl od rozhodčího druhou žlutou a následně červenou kartu. Radost posledního týmu tabulky to však příliš nepokazilo.

FK Jablonec 97 - Dynamo České Budějovice 1:2 (0:1)
Branky: 79. Hušek - 37. Kulič, 90.+2. Chlebek. Rozhodčí: Gallo - Tulinger, Filípek. ŽK: Weber, Kordula, Smíšek, Čížek - Kulič, Chlebek, Gruber. ČK: 6. Hrotek - 90.+3. Chlebek. Diváci: 3080.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Jindřišek (68. Michálek), Kordula (63. Hušek), Čížek, Weber (73. Nesvadba) - Kotyza, Smíšek. Trenér: Rada.
Č. Budějovice: Kafka - Pončák, Homoláč, Obermajer, Leština (33. Svoboda) - Gruber, Chlebek, Vyskočil (83. Krajčík), Plocek - Lafata (75. Myšák), Kulič. Trenér: Cipro.

Reklama