Hlavní obsah

Olomouc polského soupeře nešetřila, v Turecku rozstřílela Krakov 6:0

Příjemnou změnu zaznamenali fotbalisté Olomouce na herním soustředění v Turecku. Zatímco v pátek se střelecky neprosadili a remizovali s Vojvodinou Novi Sad 0:0, v dnešním druhém utkání se jinak předvedli. Sigma spustila hotovou kanonádu, polské Wisle Krakov nasázela v každém poločase po třech brankách a zvítězila 6:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Článek

Hanáci výrazně vedli již po prvním poločase. Úvodní branku zápasu dal ve 22. minutě Jakub Rolinc. V jedenatřicáté minutě zvýšil Tomáš Zahradníček a krátce před poločasovou pauzou přidal třetí gól Jakub Plšek.

To však Olomouci nestačilo, řádila také ve druhém poločase. V 71. minutě dal čtvrtou branku Michal Ordoš. Patnáct minut před koncem se prosadil Marek Schmidt, který v 79. minutě upravil na konečný půltucet.

Další zápas hraje Sigma v Turecku ve čtvrtek od 14:00 proti maďarskému Ferencvárosi.

„Soupeř byl kvalitní, v prvním poločase jsme velmi dobře bránili, hráli organizovaně. A ze čtyř brejků dali tři branky. Jsem rád, že jsme k dobré defenzivě z předchozího zápasu přidali i efektivitu. Ve druhém poločase už to bylo více otevřené a dokázali jsme se ještě prosadit, ať už Ordoš nebo Schmidt," pochválil si trenér Zdeněk Psotka na klubovém webu.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Olomouc - Wisla Krakov 6:0 (3:0)
Branky: 75. a 79. Schmidt, 22. Rolinc, 31. Zahradníček, 45.+5 Plšek, 71. Ordoš.
Sestava Olomouce: Zlámal - Šindelář (46. Falta), Dreksa, Svozil (46. Houska), Škerle - Zahradníček, Pospíšil (46. Karaš), Fall, Javůrek (46. Schmidt) - Rolinc (46. Ordoš), Plšek. Trenér: Psotka.
Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Baumit Jablonec - Tom Tomsk 0:1 (0:1)
Branka: 41. Pančenko z pen.
Základní sestava Jablonce: Valeš - Rossi, Kysela, Štochl, Jablonský - Kopic, Loučka, Novák, Třešňák - Čížek, Fantiš. Trenér: Skuhravý.
Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Mladá Boleslav - Dinamo Tbilisi 2:1 (0:0).
Branky M. Boleslavi: Štohanzl, Mehanovič.
Sestava M. Boleslavi:
I. poločas: Diviš - Kysela, Kúdela, Vraštil, Janiček - D. Jarolím, Fousek - Bartl, Magera, Štohanzl - Chramosta.
II. poločas: Diviš - Bořil, Dosoudil, Smejkal, Rosa - Eichler, Mehanovič, Ščuk, Šultes - Štajner, Nešpor. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: