Hlavní obsah

Slavia - Znojmo 2:1Pastoor si vymodlil první body a oslavil svou premiéru v Edenu výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Piták 1 : 0
73. Crnkič 1 : 1
80. Piták 2 : 1
Záznam online reportáže

Debut na lavičce Slavie nakonec v Teplicích těsně prohrál, svoji premiéru na domácím hřišti však nizozemský trenér Alex Pastoor oslavil výhrou. Fotbalisté Slavie v utkání 20. kola Gambrinus ligy porazili Znojmo 2:1 a v tabulce tak nováčka o jeden bod přeskočili. K vítězství sešívaným pomohly tři změny v základní sestavě. Kapitán Piták návrat do ní ozdobil dvěma góly.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Necid ze Slavie hlavičkuje před Josefem Hnaníček ze Znojma.

Článek

Kdo by to byl řekl, že nováček bude nastupovat v Edenu s dvoubodovým náskokem na svého slávistického soupeře. Realita už je ovšem taková. Zatímco ve Slavii se střídají trenéři i hráči, Znojmo se mohlo pochlubit, že v tabulce sestavené z posledních 11 kol figuruje třetí hned za Spartou a Plzní.

Ani v Edenu nezačalo zle, Helísek se již ve 4. minutě vřítil do první šance a s jeho prudkou střelou po zemi měl Čontofalský práci. Slavia odpověděla o slabou čtvrthodinku později. Z úhlu tvrdě pálil Necid, ale brankář Hrubý se vyznamenal a vyrazil míč na břevno.

K dispozici už domácí měli kapitána Pitáka a obránce Nitrianského. Po uzdravení Škody se naopak do slávistické sestavy nevešel Neves. Za trenéra Koubka nastupoval buď na pozici stopera, nebo jako levý bek. Jenomže nový kouč Pastoor na levou stranu obrany staví Ritchieho, zimní posilu z Jižní Afriky.

Jinak se ovšem žádná útočná smršť, na niž se fanoušci sešívaných při Pastoorově domácí premiéře těšili, nekonala. Ve 39. minutě se skóre přece jen změnilo. Nitrianský odcentroval, našel v pokutovém území Pitáka a domácí kapitán se trefil. Namlsal se a těsně před přestávkou vystřihl efektní nůžky těsně nad.

Po přestávce si domácí vytvořili výraznou převahu. Výsledkem byla nejprve ošklivá srážka Hrubého s Cihlářem, až poté střely Juhara a Necida.

Když už se pomalu zdálo, že mají slávisté vyhráno, Znojmo v 73. minutě vyrovnalo. Střídající žolík Crnkič udělal kličku Čontofalskému a z těžkého úhlu i se štěstím poslal ránu, která se od břevna a tyče dostala za brankovou čáru.

Deset minut před koncem se ovšem Slavia podruhé ujala vedení. Boudjemaa naservíroval míč na hlavu Pitákovi a kapitán podtrhl druhým gólem svůj velký večer. Byl to gól vítězný.

Slavia Praha - 1. SC Znojmo 2:1 (1:0)
Branky: 39. a 80. Piták - 73. Crnkič. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Černý. ŽK: Diarrassouba, Cihlář, Haurdič (všichni Znoj.). Diváci: 4637.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Škoda, Smejkal, Ritchie - Hrubý, Zmrhal - Juhar (70. Vošahlík), Boudjemaa, Piták (85. Lička) - Necid. Trenér Pastoor.
Znojmo: Hrubý - Helísek (58. Crnkič), Hnaníček, Odehnal, Mudra - Reljič (72. Stáňa), Lacko, Haurdič, Cihlář - Diarrassouba, Vašíček. Trenér Kalvoda.

Reklama

Související témata: