Hlavní obsah

Jarolím: Nevycházel jsem z údivu

PRAHA

Fotbalová Slavia se jen těžko vzpamatovává ze šoku, který jí připravili v pondělní ligové dohrávce fotbalisté Českých Budějovic. Jeden z nejvážnějších adeptů sestupu porazil celek bojující o druhé místo tabulky na jeho hřišti 2:0 a výrazně mu tak zkomplikoval cestu do předkola prestižní Ligy mistrů.

Foto: Slavia.cz

Nehezké překvapení připravili fotbalisté Slavie svému trenérovi Karlu Jarolímovi: v dohrávce 26. kola první ligy prohráli s Č. Budějovicemi 0:2. (ilustrační foto)

Článek

Pro slávistického trenéra Karla Jarolíma to byla dvojnásob hořká pilulka. Jednak to byla vůbec první prohra Slavie pod jeho vedením a hlavně červenobílí opět klesli v tabulce na třetí příčku s tříbodovou ztrátou na druhé Teplice.

"Přiznám se, že ani s odstupem čtyřiadvaceti hodin jsem se s tím nějak nedokázal srovnat. Jsou věci, které prostě nechápu. Třeba přístup některých hráčů v prvním poločase. To bylo něco naprosto příšerného..."

Jmenovat konkrétní jména nechce, pohovory s hráči ho teprve čekají, nicméně za svými tvrdými slovy si stojí. A není se čemu divit, vždyť Slavia  doslova zahodila do koše předchozí výhry nad Teplicemi a Brnem, které ji vynesly na druhou příčku tabulky.

Že by sešívaní tak  trochu podcenili soupeře, který se plácá u samého ligového dna? "To mi snad ani neříkejte. Přesně tohle jsem hráčům v kabině před zápasem říkal. Zdůrazňoval jsem jim, že pro nás vlastně liga začíná až teď. A co se stane? Vyběhnou na hřiště a je to chaos. Přiznám se, že jsem nevycházel z údivu..."

Chybějí hráči

Slavia nyní musí pondělní výpadek co nejdříve odčinit, chce-li postoupit do předkola Ligy mistrů. Šanci bude mít už v sobotu před televizními kamerami v Příbrami.

"Vzhledem k tomu, v jakém stavu je momentálně náš hráčský kádr, tak to nebude nikterak lehké. Piták sice již začal s lehkým tréninkem, ale jeho start je stále ohrožen. Navíc máme tři hráče v trestu - Bejbla, Gedeona a Holeňáka a k tomu všemu ještě Švec odjíždí s reprezentační devatenáctkou, takže to asi bude hodne poslepované."

Jeho slova tak trochu zavánějí opatrným alibi pro případ dalšího výpadku. To však Karel Jarolím kategoricky odmítá: "Kdepak, tak to vůbec není. Sám jsem hráčům říkal, že není čas na nějaké truchlení a hledání zástupných důvodů. Sami jsme si to pokazili a sami to taky musíme vydřít zpátky!"

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.