Hlavní obsah

Hudler si přibalil čepice

PRAHA

Po zjištění, že v Rusku panují tuhé mrazy, ještě narychlo přibalil dvě čepice, a pak už by se velký hokejový talent Jiří Hudler vydal na první zahraniční angažmá. Pět dnů po svých 19. narozeninách odletěl do Kazaně, jejíž dres by měl obléknout už v sobotním ligovém zápase proti moskevskému CSKA.

Foto: ČTK-Alexandra Mlejnková

Angažmá v ruské Kazani je pro Jiřího Hudlera velkou životní zkouškou.

Článek

"Strach nemám, spíš se těším. Přiznávám ale, že moc nevím do čeho jdu. Jen věřím, že mě tahle zkušenost zocelí po hokejové stránce a prospěje i mě osobně," řekl těsně před cestou do metropole Tatarstánu.

Tušil, že vyráží vstříc nejen náročnému hokejovému testu, ale i životní zkoušce vlastní odolnosti a soběstačnosti. "Možná je dobře, že se budu muset sám o sebe postarat." Po návratu z MS dvacetiletých stihl doma ve Vsetíně jen zajít za známými, vybalit, vyprat a zase zabalit věci. "Hlavně jsem se pořádně vyspal, dobře najedl a ještě jsme si s mančaftem ve vsetínské šatně dali párečky. Budu spoluhráčům na dálku držet palce, aby udělali play-off."

Komfort Hudler nečeká

Při prvních krůčcích v Kazani by mu měli dělat společnost bývalý obránce Slavie Andrej Jakovenko, nyní působící jako hráčský agent, a hlavně v týmu působící útočník Jan Benda, německý reprezentant s českými předky, s nímž má dokonce Hudler bydlet v jedné části bytového komplexu. "Osobně ho neznám, ale všichni mi říkali, že je fajn," řekl na adresu bývalého hráče pražské Sparty i Slavie. "Nečekám žádný komfort, ale slyšel jsem, že je tam o hokejisty dobře postaráno. A to mi stačí. Asi nedostanu zpočátku tolik minut na ledě, chci však trpělivě počkat na svou šanci."

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.