Hlavní obsah

Trenér Griga u fotbalistů Liberce skončil

Trenér fotbalistů Slovanu Liberce Stanislav Griga nečekaně u severočeského mužstva skončil. Oznámil to po skončení sobotního zápasu s Českými Budějovicemi. V Liberci měl smlouvu na dobu neurčitou. Vedení mužstva ještě jméno jeho nástupce neoznámilo, ale spekuluje se, že by na libereckou lavičku měl usednout Zdeněk Ščasný.

Foto: PRÁVO

Stanislav Griga

Článek

"Po zápase jsem hráčům v kabině oznámil, že končím," zaskočil přítomné novináře na tiskové konferenci po souboji s Českými Budějovicemi slovenský trenér. "Od fotbalu si potřebuji odpočinout, majiteli klubu panu Karlovi jsem to oznámil již před čtyřmi, pěti měsíci," pokračoval.

Griga sám sebe charakterizoval jako "osmnáctiměsíčního trenéra". "Myslím, že za tu dobu lze dokázat věci v klubu změnit, potom však přichází na řadu stereotyp a mužstvo potřebuje změnu. Spíše je to osobní záležitost, potřebuji si odpočinout," zopakoval. "Nechci, abych na tréninky a zápasy chodil jako do práce, ale trošku se na tom podepsal i šestibodový odečet, který nás stál postup do předkola Ligy mistrů," pokračoval odstupující kouč, který tým převzal v lednu 2004.

O tom, kdo jej nahradí, prý diskutoval s majitelem Karlem. "Ptal se mě na můj názor a myslím, že na něj bylo dáno," uvedl Griga, který je prý rád, že mohl v Liberci a české lize působit. "Myslím, že jsem odvedl dobou práci a nestydím se za ni. Přesto si myslím, že i po odečtech bodů jsme mohli na druhé místo myslet, ale ztratili jsme zbytečně plno bodů v závěrech některých zápasů," mínil kouč, který má nejdříve v plánu dovolenou někde u moře a opět plánuje cestu do Indie.

"Mám rozpracovanou i stráž v Itálii či Nizozemsku, trenérská pauza bude určitě několik měsíců. V úvodu příští sezony určitě trénovat nebudu," zdůraznil Griga.

V Liberci prý prožil nejkrásnější a nejprofesionálnější měsíce ve fotbale. "Tato změna ale určitě prospěje jak mě, tak myslím i klubu. Potřebuji odpočívat, budu chodit do hor a na houby," dodal třiačtyřicetiletý expert. V lize vedl Liberec ve 44 zápasech s bilancí 19 výher a 10 porážek.

Reklama