Hlavní obsah

Univerzála už bylo dost, doma jsem na hrotu, pochvaluje si boleslavský Ďuriš

Mladá Boleslav

Sloupl s radostí nálepku fotbalového univerzála. V Plzni Michala Ďuriše vzhledem ke značné konkurenci využívali jako „záplatu“ do zálohy, kde vyzkoušel všechny pozice. Od června se v Mladé Boleslavi pokouší oprášit svoji původní profesi útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Michal Ďuriš slaví gól proti Širokému Brijegu v úvodním utkání druhého předkola Evropské ligy.

Článek

Štace v Boleslavi tedy zatím naplňuje vaše očekávání?

Řeknu to takhle: jsem rád, že jsem tady. Zájem o mě měl přímo trenér Jarolím, což je pozitivní. Stejně jako to, že se mnou počítá na hrot, kde je moje parketa. V Plzni jsem se do útoku nedostal, o to větší motivaci mám teď.

Na hrotu si paradoxně musíte zvykat...

Pro trenéra je výhoda, když je hráč univerzálnější. Z mého pohledu to ale není nic příjemného, když jednou hrajete tam, podruhé jinde. Takhle vím, na čem jsem. Ovšem na hrotu jsem dlouho nehrál, zvykat si musím. Věřím, že si to brzy sedne.

Vypadá to, že už si to sedlo. Hned v prvním ostrém zápase jste skóroval.

No, gólů mohlo být víc, tedy spíš mělo, šance jsem na to měl. Přišlo mi docela legrační, že jsem byl proti Širokému Brijegu na hřišti pohárově nejzkušenější. V Plzni jsme měli na evropské scéně něco za sebou všichni, kluci v Boleslavi mají zkušenosti minimální. Ale jako mazák jsem si nepřipadal... (směje se)

Pokud zvládnete čtvrteční odvetu v Bosně, narazíte na Lyon, s nímž jste na jaře s Plzní vypadli z Evropské ligy. Co na los říkáte?

Že bych jim mohl vyřazení vrátit. Mají velkou kvalitu, ale pokud bychom proti nim nastoupili, nebyli by ještě tak rozehraní, protože francouzská liga ještě nezačala.

Přišel jste do Boleslavi bojovat o nejvyšší příčky v domácí ligové soutěži?

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Nechceme dávat velkohubá prohlášení. Nahoře budou Sparta s Plzní, dobrý bude Jablonec. Věřím ale, že i my budeme hrát o příčky nejvyšší.

Dopomoct k tomu by měla i pověstná pevná ruka kouče Jarolíma. Je opravdu tak náročný, jak se říká?

Vyžaduje toho hodně. Ale je to určitě dobře, protože my hráči jsme někdy schopni si ulevovat. A právě tohle on okamžitě vycítí a dá to hodně rychle do pořádku... (usměje se)

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.