Hlavní obsah

Tlaky na umístění jsou všude, říká boleslavský gólman Hruška po remíze v Liberci

Liberec

Jestliže na začátku sezóny vzbuzovaly výkony fotbalového brankáře Aleše Hrušky v dresu Mladé Boleslavi mírně řečeno rozpaky kvůli jeho hrubkám v některých pohárových i ligových zápasech, nechal zkušený gólman zapomenout na zmíněné období svým vynikajícím výkonem v Liberci. Měl velkou zásluhu na tom, že Středočeši si v 9. kole Synot ligy odvezli od Ještědu bod po remíze 0:0. A jsou na šestém místě tabulky se stejným čtrnáctibodovým ziskem jako čtvrté Teplice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Jiří Pimpara hlavičkuje před brankářem Mladé Boleslavi Alešem Hruškou.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští před zápasem věděli, že v případě vítězství v Liberci se mohou dostat právě na čtvrté místo s minimální ztrátou na třetí Jablonec. K tomu ale potřebovali vstřelit gól, což se jim nepodařilo. „Tlaky na umístění jsou všude," přiznal Hruška.

V neděli exceloval při několika zákrocích. Blýskl se po střele Pavelky i obrovské šanci Ďubka. „Ve své pozici mohl protihráč zvolit různá řešení, ale při přesouvání z jedné strany na druhou jsem tam nechal nohy a on mě do nich trefil," popsal boleslavský brankář klíčový moment zápasu.

V Liberci panoval všeobecný náhled, že utkání by slušel více výsledek se vstřelenými góly. „I pro lidi je asi lepší, když to po útočném fotbale skončí 2:2 než 0:0," připojil Hruška svůj postřeh.

Kolář se učil od Hrušky

Jeho protějšek v liberecké brance Ondřej Kolář rovněž zazářil. Liboval si, že i s pomocí bránících spoluhráčů uhájil čisté konto. „Tentokrát to ale nestačilo na tři body, po nichž jsme moc toužili. Předtím jsem vychytal nulu proti Ostravě, jenže to bylo v nevídaném zápase při našem vítězství 6:0. Bohužel na další výhru od té doby čekáme a nejsme moc nadšeni za přibývající remízy. S Boleslaví jsme měli dostatek šancí na to, abychom vyhráli," pravil gólman, jenž se podle svých slov hodně učil takříkajíc na dálku právě od Aleše Hrušky.

„Když jsem působil v dorostenecké a Juniorské lize, všímal jsem si jeho výkonů v barvách Příbrami. Je hodně silný na čáře, což dokázal i v neděli proti nám v Liberci," řekl Kolář na adresu brankářského kolegy.

V příštím kole nastoupí Slovan Liberec v Praze proti Spartě. A brankáři všech celků dobře vědí, který hráč dokáže rozhodovat zápasy. „Sparta má Davida Lafatu, jenž je nesmírně gólový. Jiný podobný kanonýr dlouhodobě v lize není. Přesto nepojedeme na Letnou s poraženeckou náladou," dodal liberecký gólman.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.